Skip to Content

<

La Riera de Santa Perpetua 5 - La Riera (LESPM)

Hidden : 02/03/2014
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Cache manufacturado y escondido por: geocachingpeluti & Laperlanegra (Santa Pepa Team)

Aquest catxe forma part d'una serie de catxes per coneixer Llocs Emblematics de Santa Perpetua de Mogoda, desitjem que us agradi.


La Serie de la Riera de Santa Perpetua us portara de catxe en catxe desde la zona del barrí de la Mogoda fins al Parc de l'Hotal del Fum, tot seguint la Riera de Santa Perpetua, es una ruta que es pot fer a peu, en bicicleta, apte per nens i fins i tot pels mes mandrosos, es pot fer tambe en cotxe.

Aquesta vegada l'equip santa pepa team hem volgut fer una serie diferent a la de la Riera de Santiga, ja que els catxes potser no serán tant interactius, pero mantenim la nostre filosofía, els bricocaches, i no aportem cap mena de pista per fer la búsqueda mes auténtica. Si us plau no poseu cap Mena de foto spoiler ni comentari spoiler, i si us agraden els catxes podeu donar a favorit.

 

Santa Perpètua de Mogoda és una població que acumula al seu territori una bona quantitat d’elements patrimonials destacables. Amb 10.000 anys d’ocupació humana, ha conservat restes de cabanes neolítiques, necròpolis ibèriques, vil•les romanes, dues esglésies romàniques, masies... fins arribar a les més modernes construccions com la nau industrial del Vapor Arañó o l’edifici modernista de la Granja Soldevila. Aquesta és una mostra de part d’aquest important llegat arquitectònic que es pot veure caminant pels carrers i camins de Santa Perpètua.

Santa Perpètua de Mogoda forma part del Vallès Natural, una xarxa de senders per gaudir de la natura, la cultura, la història, l’esport i el lleure, promoguda en el marc del Pacte per l’Ocupació del Vallès Occidental.
Es tracta d’ una xarxa de senders de 260 km, que comunica els 23 municipis de la comarca del Vallès Occidental, des de Badia del Vallès fins a Viladecavalls. Aquests senders, arranjats i senyalitzats, faciliten l’accés dels ciutadans a l’entorn rural i ofereixen una alternativa ideal per a poder desenvolupar activitats de lleure, així com descobrir la riquesa patrimonial de la comarca.

Una de les rutes més interessants per conèixer l’entorn natural de Santa Perpètua és resseguir el camí que comunica el poble amb Palau Solità i Plegamans vorejant la riera de Caldes i els Horts de Mogoda, passant pel bosc de Can Taió fins el bosc de Santiga, i continuant fins a enllaçar amb l’espai natural de Gallecs. Altres espais naturals dignes de visitar son: L’arbreda del Torrent dels Morts, El bosc de Can Sabau, La font dels Joncs, La pineda de l’estret de les vinyes i el Bosc Soldevila.

La riera al seu pas per Santa Perpetua de Mogoda esdeve un punt de trovada de molta gent que surt a passejar i a fer activitats esportives.

La riera al seu pas per santa perpetua

 

L'eix de la Riera de Caldes és un àrea econòmica de caràcter territorial que s'estén de Nord a Sud al llarg d'aquesta llera fluvial. Aquesta àrea es situa al bell mig de la divisió administrativa entre les dues comarques vallesanes, Occidental i Oriental, i constitueix un eix essencial de comunicacions entre els dos Vallesos, ancorat al corredor de la B-30 i interconnectat amb l'àrea metropolitana de Barcelona i amb la resta de comarques catalanes. Aquesta situació estratègica comporta l'existència d'una importantíssima concentració d'activitats industrials a la zona que alhora ha afavorit l'evolució demogràfica i ocupacional dels municipis de l'eix identificat com a pol de desenvolupament urbà per part del Pla territorial metropolità de Barcelona (PTMB).

En aquest eix s'hi comptabilitzen més de 45.000 llocs de treball, i 28 polígons d'activitat econòmica amb més de 1.500 empreses industrials. D'entre aquestes, destaca una gran concentració de firmes del sector del metall, així com una significativa presència d'empreses capdavanteres en els sectors alimentari, químic i farmacèutic, de transformació de plàstic i cautxú, i d'arts gràfiques. La presència d'importants empreses de transport i logística completen una estructura empresarial amb grans potencialitats.

 

TENER CUIDADO CON LOS MUGGLES. Y PARA HACER LA AVENTURA MÁS DIVERTIDA POR FAVOR NO COLGAR FOTOS SPOILER DEL CACHE.

PODEIS APROVECHAR Y HACER CITO, PODEIS TRAER UNA BOLSA CON VOSOTROS Y AYUDAR A RECOGER LOS DESPERDICIOS QUE TODOS NOSOTROS VAMOS DEJANDO.

 

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

329 Logged Visits

Found it 307     Didn't find it 3     Write note 8     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 6     Owner Maintenance 1     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 14 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.