Skip to Content

<

Gubbmossen

A cache by mkone Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/02/2014
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tämä multikätkö tutustuttaa sinut Gubbmosseniin, pieneen suoluonnonsuojelualueeseen Vantaalla.

This multicache gives an introduction to Gubbmossen, small peatland nature reserve area in Vantaa.


Edit: 17.8.2014: Kakkospistettä on hiukan eroosion vuoksi siirretty jälleen, kannattaa tehdä aloituspisteltä löytyviin koordinaatteihin E +006 korjaus. Siis ykköspisteen ilmottamista koordinaateista noin kymmenen metriä itään, polun vartta pitkin.

Edit 1.4.2016: Kolmospiste on kokenut kovia joten kätkö on siirretty n. 22 metriä suuntaan 25 astetta. (N +010, E +010), paikalla on aika tiheä metsä, joten tämä on vain likiarvo. Lähintä kuusikkoa kohti kuitenkin :)

Gubbmossenin suoalue sijaitsee Vantaan ja Espoon rajalla, josta pohjoisempi Vantaan puoleinen alue suojeltiin vuonna 2003. Monimuotoiselta suoalueelta löytyy niin korpimetsää kuin märkiä räme- ja neva-alueita. Mäntyvaltaisen rämealueen keskellä on pieniä avosuolaikkuja, kun taas suon länsiosassa ja muuallakin suon reunamilla on erilaisia korpia, joissa valtapuustoa muodostavat kuuset ja lehtipuut. Lähistöllä on myös havaittu peuroja, kettuja ja mäyriä. Syksyllä matkan varrelta kannattaa katsoa jos mukaan tartuu mustikoita, lakkoja tai jopa karpaloita. 

Kätkö tai sen välipisteet eivät ole luonnonsuojelualueella, mutta lähistöllä kuitenkin. Välipisteiden välillä suorin reitti ei valttämättä ole se kuivin, kyseessä kun on suo. Eli kannattaa käyttää olemassaolevaa polkuverkostoa. Matkaa kertyy yhteensä noin parin kilometrin verran. 

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

224 Logged Visits

Found it 190     Didn't find it 12     Write note 15     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 8 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.