Skip to Content

<

Vaasan kaupunginosat - Ristinummi

A cache by Turhake Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 02/15/2014
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Vaasan kaupunginosat - Vasa stadsdelar


Tämän kätkön ensimmäiseksi löytävän (FTF) toivotaan tekevän sarjan seuraavan kätkön noin kahden viikon aikana johonkin Vaasan kaupunginosaan. Kätkön tekeminen on täysin vapaaehtoista ja tekijä saa itse valita seuraavan kaupunginosan, johon uuden kätkön tekee. Seuraavan kätkön olisi tarkoitus olla kaupunginosan alueella ja liittyä siihen.

Mikäli kukaan FTF:n saajista ei halua tehdä seuraavaa kätköä, mikä sarjan jatkumisen kannalta olisi toivottavaa, voidaan halukasta seuraavan kätkön tekijäksi kysyä joltakin seuraavista löytäjistä. Jos halukasta seuraavan kätkön tekijäksi ei kahden viikon aikana kätkön julkaisusta löydy, sarjan aloittaja (Apina007) ottaa tekovastuun itselleen tai etsii jonkun muun halukkaan sarjan jatkajaksi. Sarjan seuraava kätkö voi olla tradi-, multi-, mysteeri-, letterbox- tai wherigokätkö.

Ilmoitathan ystävällisesti loggauksessasi, jos haluat tehdä sarjan seuraavan kätkön mikäli kukaan ei vielä ole ilmoittautunut tekijäksi.
Näin kaikki tietävät, kenellä kätkö on työn alla.


Den som först hittar denna cache (FTF) önskas att göra en ny cache i serien under ca tvåveckors tid i någon av Vasas stadsdelar. Att göra en ny cache är helt frivilligt och den som gör cachen får själv välja följande stadsdel. Cachen skall vara i respektive stadsdel och skall ha något att göra med stadsdelen i fråga.

Om ingen som får FTF vill inte göra cachen, vilket önskas för fortsättningen av serien, någon av följande hittare kan frågas om han/hon vill göra den nya cachen. Om det finns ingen som vill göra den nya cachen i två veckor efter denna cache har publicerats, seriens grundare (Apina007) vill göra den nästa cachen själv eller leta efter en fortsättare till serien. Cachen kan vara tradi-, multi-, mysterie-,letterbox eller wherigocache.

Var vänlig och meddela när du loggar, om du vill göra den nästa cachen för serien, när ingen har redan meddelat om det. Då alla vet, vem som jobbar med den nästa cachen.

Kaupunginosat - Stadsdelar:

Laittakaa tähti sen kaupunginosan perään, minne teette seuraavan kätkön, jotta tiedetään mitkä kaupunginosat ovat jo käytetty!
Lägg en stjärna efter stadsdelen, vart ni gör följande cache så man vet vilka stadsdelar har redan tagits.

(Kopioi johdantoteksti omaan kätkökuvaukseesi.
Kopiera inledninstexten till din cachebeskrivning.)Ristinummi

Ristinummi sijaitsee nykyisestä Vaasan keskustasta noin 4 kilometriä itään, Vanhan Vaasan pohjoispuolella. Kaupunginosaa alettiin laajemmin rakentaa 1970-luvulla ja vuonna 1975 Ristinummella järjestettiin asuntomessut. Ristinummen maine on ehkä Vaasan kaupunginosista huonoin, mutta alue on nykyään huomattavasti rauhallisempi kuin ennen. Ristinummelta löytyy palveluja, kuten kauppa, kirjasto, baari, nuorisotalo ja terveyskeskus. Ristinummella on 2 alakoulua, Nummen koulu ja Ristinummen ala-aste, sekä Variskan yläkoulu. Ristinummella sijaitsevat myös Vaasan vesilaitos ja KWH:n tehdas.

Ristinummella on erinomaiset ulkoilumahdollisuudet. Ristinummen "montut" on suosittu paikka airsoft-harrastajien keskuudessa. Siellä on myös mahdollisuus frisbee-golfiin. Ämmänmäen pururata Ristinummella on yksi kaupungin monipuolisimmista hiihtoladuista, ja Pilvilammen laajat metsät ovat suosittua ulkoilualuetta. Myös golfkenttä on aivan lähellä.

Ristinummen historiasta muistuttaa Kappelinmäen hautausmaa, joka on Vaasan vanhin. Alueen vanhin tie oli reitti Vanhan Vaasan ja Sepänkylän välillä, jota nykyään mukailevat Vesilaitoksentie ja Vanhakaupungintie. Vanhakaupungintie on säilynyt kapeana ja mutkaisena, kuin muinaisina aikoina. Kätkö sijaitsee Ristinummen pohjoisimmassa osassa, josta alue todennäköisesti on alkujaan saanut nimensä. Alueen ruotsinkielinen nimi Korsnäståget viittaa "ristiniemeen". Se siis periytyy ajalta, jolloin kristinusko tuli Suomeen Ruotsin vallan mukana. Kätköpaikka on kallioinen mäki, josta voi selvästi havaita, että se on ollut kallioinen niemi, jota vesi ympäröi kolmesta suunnasta.

Kun katsoo pelloille voi kuvitella näkevänsä lainehtivan merenselän, joka rajautui lounaassa Teeriniemeen, idässä Ämmänmäkeen ja tähän kyseiseen kukkulaan, ja pohjoisessa Sepänkylään. Sepänkylän kohdalla merialue jakautui kahdeksi salmeksi, joista oli vesiyhteys Karperönjärvelle ja Vesilahteen, ja edelleen pohjoiseen Köklotfjärdenille. Etelässä puolestaan merialue kapeni Lågfjärdeniksi Melaniemen ja Haapaniemen kohdalla ja lopulta yhdistyi Vanhan Vaasan kanaaliin. Maankohoamisen takia alue on ilmeisesti kuivatettu 1800-luvun lopulla ja ollut siitä lähtien peltoa. Osa pelloista on edelleen merenpinnan alapuolella ja ne pidetään kuivana pumppaamalla. Kevättulvien aikaan voi nähdä muiston menneistä ajoista, kun sulamisvesi peittää pellot Teeriniemen edustalla ja joutsenet uivat siellä.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

  • RistinummiKartta 1850-luvulta. Kätköpaikka merkattu punaisella ympyrällä.

173 Logged Visits

Found it 152     Didn't find it 13     Write note 2     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Update Coordinates 3     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.