Skip to Content

<

Jauhon kauppa

A cache by hildah & peikkokorva Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 02/16/2014
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Kadonneet muistot on pieni kätkösarja, mikä esittelee nyt jo kadonneita, mutta aikanaan merkittäviä kohteita monelle Alakylän asukkaalle.  Idea kätkösarjan tekemiseen syntyi Peikkorvan vieraillessa synnyinseudullaan, mistä hän on lähtenyt maailmalle jo lukemattomia vuosia sitten.

Kadonneet muistot sarja sisältää neljä tradi kätköä, joista saat tarvittavat tiedot sarjan bonus kätkön koordinaatteihin. 

Jos kätköillä käydessäsi mieleesi  palaa muistoja tai tarinoita kätköjen esittelemistä paikoista tai yleisimmin  Alakylältä, liittäisitkö kertomuksesi logiin, siten voit mahdollistaa ”vanhojen hyvien aikojen muistelunautinnon” muillekin.

Kadonneet muistot sarjan kätköt: Laineen kauppa, Peltolan puutarha, Alakylän koulu, Jauhon kauppa, Kadonneet muistot Bonuskätkö 

 

Jauhon kauppa

Tämä kätkö sijaitsee lähellä entistä Selma Jauhon ruoka-ja sekatavarakauppaa.  Kun uudet suuret  marketit valloitivat Lappeenrannan pienet lähikaupat, kuten Jauhon Selmakin kaupan, eivät enää pysyneet mukana kilpailussa.  Jauhon kaupan lopullinen ”kuolinisku” tuli tulipalon muodossa. Kaupparakennus paloi pahasti, kaupanteko tuossa kulmassa loppui  1980-luvun alkupuolella.

Hildah on käynyt lapsena  Jauhon kaupassa noutamassa hinkillä irtomaitoa.  Tuohon aikaan mm. esim. hienosokeri ja jauhot olivat isoissa ”laareissa” ja kaupias pussitti tuotteita sen verran, kun asiakas halusi. Vanhanajan kauppiaana Selma  ei koskaan hankkinut kaupaan kassakonetta, vaan kauppalaskun sai häneltä käsintehtynä/laskettuna pienellä käärepaperin palasella.  Jauhon Selma piti hyvää huolta myös asiakkaistaan.  Jouluisin Selman pukeutui joulumuoriksi ja toi potkukelkalla joulupaketit kanta-asiakkailleen. Lapsille paketissa oli aina rusinoita ja omenia ja jos muistan oikein aikuisille jopa kahvipaketti ja muuta jouluhyvää.

Kätkössä ei ole kynää. Muistathan varoa alueella liikkuvia jästejä, joita saattaa ajoittain olla runsaastikin. Palautathan kätkön paikoilleen niin, ettei ulkopuoliset kiinnostu siitä liikaa!

Katsotaan nyt säilyykö kätkö tässä uudessa paikassa, sillä entisenlaista hyvää piiloa ei kätkölle enää tällä paiklla ole tarjolla. Kiitos!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

667 Logged Visits

Found it 629     Didn't find it 26     Write note 4     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 3     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.