Skip to Content

<

Kadonnutta maaseutua etsimässä

A cache by rikorven Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/30/2014
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kaikkiaan neljän pisteen ja noin kilometrin pituinen maastomulti. Välipisteet micro-kokoa. Multi-cache in four stages and about 1km walk. Stages are micro-size, but the cache is small. Long description is only in finnish, but you can find this without reading it.

Tällä seudulla on ennen sijainnut Mäkelän maalaistalo ja siihen oletettavasti kuuluneet Kulmalan ja Rinteelän torpat. Vielä 1960-luvulla Mäkelän talo oli kartalla olemassa, mutta torppat, jotka näkyvät vuoden 1922 kartassa, olivat jo hävinneet. Mäkelän talon maarekisterikirjan aukeama on varsin tylsää luettavaa, sillä isojaossa tapahtuneen tilan perustamisen jälkeen ei 1900-luvun alkuun mennessä ole kirjaan merkitty lainkaan maanmittauksellisia tapahtumia. Tämä ei tietenkään tarkoita, etteikö täällä olisi ollut elämää.

Vaikka maanviljelyksestä on jo aikaa, on sen jäljet edelleen nähtävissä alueella mm. metsittyneenä, mutta edelleen tunnistettavana peltoaukeana, sitä halkovina sarkaojina ja pellolta kivetyistä kivistä rakennettuina kiviaitoina. Lisäksi joitakin rakennusten raunioita on edelleen havaittavissa.

Mäkelän talo sijaitsi multin ensimmäisen vaiheen läheisyydessä ja tästä onkin todisteena lohkottu kivi, jota on kenties talon perustuksissa käytetty.

Multin toisen pisteen ainoa tarkoitus on ohjastaa kätköilijät kolmannelle pisteelle hieman selkeämpää ja mukavampaa reittiä.

Kolmas piste on lähellä Kulmalan torpan paikkaa. Oletetulla torpan sijaintipaikalla on tällä hetkellä sen verta paha ryteikkö, että sijoitin kätkön hieman etäämmälle, paikkaan jossa voitte tutustua erääseen entisaikaseen peltoviljelyyn oleellisesti liittyneeseen keksintöön.

Neljännellä pisteellä päädytte paikalle, jolla sijaitsi Mäkelän talon toinen torppa, Rinteelä. Täällä raunioita on nähtävissä enemmän kuin muilla paikoilla, mutta täällä on myös hieman romua, jota on syytä varoa.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

141 Logged Visits

Found it 103     Didn't find it 7     Write note 6     Temporarily Disable Listing 4     Enable Listing 4     Publish Listing 1     Needs Maintenance 3     Owner Maintenance 12     Update Coordinates 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.