Skip to content

This cache has been archived.

TA-: Da stenges eventet. Velkommen tilbake til neste år :)

More
<

Svanstul Sommerevent 2014

A cache by TA- og Grenlandsmafiaen Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Saturday, 05 July 2014
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:  other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Svanstulområdet

 

For Skiens befolkning er Svanstul det fremste området for utflukter i urørt natur – sommer som vinter. Beliggenheten på opp til 600 meters høyde gir både snøsikre vintre og den gode viddefølelsen.

Svanstulområdet ligger i Norges største frivillig vernede naturreservat som ble offisielt åpnet i juni 2010. Området er et populært utfartssted for Grenlandskommunene året rundt.

Svanstul Sommerevent 2014

 Flekkerhytta

Eventet arrangeres av TA- og Grenlandsmafiaen

Påmeldingsavgift kr. 50,-. Dette er for å dekke leie av hytte, kaffe, grillkull... Betales på eventet eller til kontonr. (kommer senere).

Velkommen til det andre (familie)sommereventet her oppe på vakre Svanstul (første evnetet var under Kom deg ut-dagen i 2010 på Fugleleiken Turisthytte). Selve eventet starter lørdag klokken 10:00, og holder på utover kvelden (24:00), men CO er her fra fredag ettermiddag til søndag kveld, så du er hjertelig velkommen til å bli hele helgen hvis du ønsker det.

Eventplassen er den nye turisthytta til Telemark Turistforening, Flekkerhytta. Hytta ble overtatt av Turistforeningen høsten 2013 fra Løvenskiold og er det gamle heishuset fra slaombakken som lå her tidligere. Hytta ligger vakkert til kun 20m fra vannet Flekkern. Flekkerhytta er ikke en vanlig DNT-hytte i den forstand at alle kan låse seg inn med den vanlige DNT-nøkkelen. Denne hytta må forhåndsleies. CO har leid hytta hele uke 27.

Eventet er i utgangspunktet et uteevent, så ta med klær i henhold til været. Skulle det bli regnvær, så setter vi oss inne i 1.etg. av hytta der det er plass til mange. PS! Ta med stoler.

CO vil være på eventplassen hele dagen.

Loddsalg

Vi vil selge lodd til 10,- pr. lodd på eventet. Premiene vil være tur/cache-relatert, og antall/størrelse på premiene vil være etter antall solgte lodd.

Konkurranser

Vi kommer til å ha noen enkle konkurranser for både barn og voksne, av type ringspill o.l. Premier til vinneren.

Overnatting

 • Selve hytta (2.etg) har 6 plasser, men disse er i første omgang opptatt av CO og medlemmer av Grenlandsmafiaen. Eventuelle restplasser vil bli annonsert, og da er det første mann/kvinne til mølla.
 • I første etg. vil det være mulighet for overnatting for de som har med madrass/campingseng og sovepose. (gratis)
 • Det er god plass til både bobiler, campingvogner og telt både ved hytta og på stor parkeringsplass rett ovenfor hytta (tillatelse er innhentet fra grunneier)
 • Det er også mulighet for overnatting på Fugleleiken Turisthytte kun 3 km unna (10 min med sykkel). Fugleleiken er en vanlig DNT-hytte, så her må en ha DNT-nøkkel for å overnatte. Prisen her er ca. 210,- for medlemmer. Hytta er ubemannet, og det er ikke mat å få kjøpt her.

Det er utedo ved hytta og på parkeringsplassen (ta med dopapir ;)

Mat og drikke

Deltagerene tar selv med seg det en vil spise/drikke på eventet. CO stiller med kaffe på eventdagen.

CO vil fyre opp grill(er) både på fredag og lørdag kveld for de som har med seg egen grillmat.

Geocaching på Svanstul

Det er en mengde cacher her oppe, spesielt Woodtrailer. CO eier de fleste av dem, men andre har også enkeltcacher i området. Men selv om de fleste er WoodTrailer, så kan en del av dem enkelt tas langs skogsbilveier med sykkel eller på beina.

Det vil også komme en serie med nye cacher til eventet. Alle vil få utlevert ark med koordinater og hint på eventet fra klokken 11:00. Jeg har også med PC, så det vil bli mulig å få cachene lastet over å GPS. Dere bestemmer selv om dere vil gå i gruppe(r) eller om dere vil satse på FTF alene.

PS! Alle cachene til CO her oppe er premium.

De nye cachene som kommer vil være åpne for alle slik at alle kan logge dem, men vil settes til premium 2-3 uker etter eventet.

WoodTrailer på Svanstul:

Andre aktiviteter på Svanstul

 • Bading: Eventet ligger ved vannet Flekkern, og her kan en bade hvis en ønsker det. Det er også fint å bade i Svanstulvann (ca. 1 km langs skogsbilvei).
 • Padling: Har du kano? Den kan du enkelt sette ut på eventplassen
 • Fisking: Det er ørret både i Flekkern og alle de andre vanna innover Sauheradsfjella (fiskekort kan kjøpes gjennom Grenland Sportsfiskere på MX-Sport på Myren i Skien, N 59°12.020 E 009°35.315)
 • Toppturer: Det er flere fine topper her oppe. Spesielt vil jeg anbefale Nare (805 moh). Dette er Skiens fineste topp med utsikt i alle retninger, Nare er også en av toppene på TI-toppern i Grenland. Andre fine topper er Ørnenuten (811 moh) og Bjørndalsfjellet (746 moh). Det er WoodTrailer til alle toppene, så en kan få seg en liten boost på statestikken sin ;)

Diverse info.

 • Veien opp til eventet er en bomvei. Det koster 60,- å passere. Man kan kun betale med visakort.
 • Det er en kjempestor parkeringsplass her med plass til flere hundre biler. CO har klarert med grunneier at det er lov med camping for både bobiler og campingvogner på parkeringsplassen nærmest eventplassen.
 • Det er veldig dårlig telefondekning her oppe, så de som skal cache med mobiltelefon burde lagre alle cachene i området før en reiser opp.
 • Påmeldingsavgift kr. 50,-. Dette er for å dekke leie av hytte, kaffe, grillkull... Betales på eventet eller til kontonr. (kommer senere).
 • Anbefalt skotøy her oppe er fjellstøvler. Hvor vått det er kommer selvfølgelig an på hvor mye regn det har vært i det siste.
 • Drikkevann kan hentes i Flekkern, det er ingen problem å drikke dette vannet. Ellers, så må drikkevann medbringes.
 • CO oppfordrer alle til å ta med seg all søppel hjem igjen (ønsker ikke å bruke hele søndagen til å rydde ;)
 • Ta gjerne med hunden. CO har med hund :) OBS! Hvis du skal overnatte i hytta, så ta med bur til hunden, eller la den overnatte i bilen.

Ta med:

 • Noe å sitte på
 • Det du skal spise og drikke. CO stiller med kaffe på eventdagen. Grillen vil bli tent for de som har med grillmat.
 • Fjellstøvler eller annet egnet fottøy hvis du skal utenfor skogsbilveiene
 • Klær i henhold til været
 • Eventuelt: Badebukse, fiskeutstyr (husk fiskekort), kano (kan settes ut ved hytta)
 • Visakort til betaling av den automatiske bommen (60,-)
 • Kontanter til loddsalget
 • Cacheladet GPS + ekstra batterier
 • GODT HUMØR

Oversiktskart

Oversiktskart Svanstu-Sauheradfjella

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.