Skip to Content

<

Pohjois-Karjalan vesiretkeily

A cache by piakos Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/02/2014
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Multikätkö tutustuttaa sinut Joensuun tekosaariin.

Joensuun rantoja on muokattu huomattavasti kaupungin perustamisesta lähtien; luonnontilaista rantaa on enää melko vähän. Pielisjokeen on tehty kanava ja tekosaaria. Ilosaaren laguunimainen muoto on keinotekoinen. Rantaviivaa on siirretty Pielisjoen kustannuksella. Joensuun Linnunlahdella, aivan ruutukaava-alueen kulmalta lähtien, sijaitsi vielä pitkälle 1900-luvulle leveä ja pitkä hiekkaranta, joka oli suosittu ajanviettopaikka. Laajaa hietikkoa jopa käytettiin sodan aikana lentokenttänä. Tämä hiekkaranta on nykyisin lähes täysin tuhottu. Sen päälle on rakennettu tekokukkula, Laulurinne, jonka päällä on kesätilaisuuksiin tarkoitettu suuri katettu lava, laululava. Hiekkarannan päälle on tehty myös pienvenesatama ja ravirata.

Liikennevirasto huolehtii pääosaltaan Suomen vesitieverkon ylläpidosta ja kehittämisestä. Liikenneviraston ylläpitämiä rannikkoväyliä on yhteensä n. 7600km ja sisävesiväyliä n. 7900km eli yhteensä 15500km. Merenkulun turvalaitteita (majakoita, loistoja, viittoja, linjatauluja jne.) on yhteensä n. 25000.

Kardinaalimerkki osoittaa miltä ilmansuunnan puolelta paikka on turvallista ohittaa esim. länsimerkki osoittaa kulkukelpoisen väylän olevan merkin länsipuolella. Lateraalimerkit osoittavat väylän vasemman ja oikean reunan eli väylä kulkee merkkien välissä. Muilla merkeillä voidaan osoittaa esim. kari tai turvavesi.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

106 Logged Visits

Found it 95     Didn't find it 7     Write note 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.