Skip to content

This cache has been archived.

Clan VanEn: Wegens verhuis dien ik deze weg te halen, merci voor de leuke commentaren en we zijn al aan het plannen maken voor een nieuwe cache dichtbij m'n nieuwe woonst.

More
<

Fit-o-meter

A cache by Clan VanEn Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/07/2014
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Deze multi volgt grosso modo de vroegere fit-o-meter route rond het park- en recreatiegebied "Heerkenshoeve", een uurtje wandelplezier verzekerd.

Geen puzzels vooraf, gewoon downloaden naar je gps en de instructies kun je ter plaatse aantreffen.

Belangrijk : breng je eigen balpen of potlood mee en zorg voor waterdichte schoenen bij regenachtig weer, de paden zijn niet altijd verhard.


Een stukje geschiedenis.

De vroegste kaart waarop het gebied is op terug te vinden dateert van 1771 - 1778 (Ferrariskaart). Putte was toen nog schaars bewoond, de bebouwing concentreerde zich rond de viersprong. Voor het overige was er beperkte bebouwing in een aantal verspreide hoeven, waaronder ook de hoeve Heereken. De hoeve was eigendom van de paters Karmelieten van Nethen. Op de kaarten van rond 1850 zien we dat, net zoals op vele andere plaatsen, de Heerkenshoef met kasteelparkje omgeven is door een watergordel. Vanuit de omgracht vertrekken zes dreven. Verder staan er in de nabije omgeving nog een landhuis met lusthof (Boskee) en een molen. Op de kadasterkaart daterend van 1958 kon men zien dat het parkgebied versnipperd was in verschillende percelen met diverse functies. In opdracht van het gemeentebestuur onderzocht het provinciaal instituut voor Hygiëne in 2000 de mogelijkheden van deze site en doopte ze om tot park- en recreatiegebied Heerkenshoeve. In 2012 kreeg de site met de aanleg van de vijvers (waterbuffering) en het kunstgrasplein een nieuwe opwaardering.

Tijdens je wandeling zul je dreuzels tijdens verschillende activiteiten kunnen ontmoeten; korf- of voetballend, het mountainbikeparcours, het "Jan Gaspad" of "Hoevepad" volgend, in clubverband de hond africhtend of met pijl en boog trachtend "de hoofdvogel" af te schieten.

Dit is de eerste cache van Clan VanEn na publicatie van een artikel over geocaching in ons bedrijfskrantje, deze is dan ook makkelijk gehouden maar hopelijk ook spannend genoeg.

De coördinaten voor de final zul je tijdens de stages kunnen samenstellen én de cijfercode vernemen om de cache te openen (tip: lees de code verticaal; van boven naar onder). De containers van de stages en final kunnen geopend worden zonder deze te verplaatsten of op te pakken. Voor de mooiste route ga je na elke stage gewoon verder, cross-country gaan is niet nodig. Volgens het motto "cache in / trash out": hou de omgeving proper en laat alles achter zoals je het aantrof, tijdens de voorbereidingen werd reeds afval opgeruimd.

Met dank aan Gemeentebestuur Putte voor de steun en samenwerking.

Succes!

(had ik al vermeld dat je niet mag vergeten je eigen balpen of potlood mee te brengen?)

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.