Skip to Content

<

RV 2.32 Neerpelt

A cache by BelgiumJeepers Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/22/2014
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: large (large)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Rondje Vlaanderen:

logo (groen)

www.rondjevlaanderen.be

308 gemeente-cachen

5 provincie-bonussen

1 super-bonus

Ga met deze groots opgezette reeks van cachen Vlaanderen verkennen op een manier als nooit tevoren.

Bezoek alle Vlaamse gemeentes van de grote steden tot het platteland …

Bekijk de prachtige cultuur en de adembenemende natuur van Vlaanderen terwijl je de mooiste cachen bezoekt. Leer zo ook de 308 cachers die hieraan hebben meegewerkt van hun beste kant kennen.

In elke gemeente van Vlaanderen kan je een cache oppikken die bij deze reeks hoort. In elke cache bevindt zich een code waarmee de provinciebonus kan berekend en gevonden worden.

Wie erin slaagt om alle provinciebonussen te verzamelen, kan uiteindelijk de kers op de taart gaan loggen : De Superbonus !

* Op de website (link) van deze reeks kan je uw paswoorden invullen van je reeds gelogde cachen. Zo kan je steeds bijhouden hoe ver je staat in de Ronde, maar je krijgt ook (als je alle paswoorden hebt verzameld van alle gemeentes in de provincie) hier de info voor de provinciebonussen.

"DE VERKEERDE LIEVEN HEER”.


“De verkeerde Lieve Heer” is gelegen langs de Bergeykse Dijk in een grensoverschrijdend natuurgebied Hageven-Plateaux. Het Hageven is een beschermd landschap van meer dan 213 ha en de Plateaux hebben een oppervlakte van meer dan 327 ha.

De oorsprong van het monument situeert zich ten tijde van de aanleg van de wateringen aan de Bergeykerdijk o.l.v. ir. Keelhoff.
De dorre heidegrond zou bevloeid worden met het water van het pas gegraven Kempisch kanaal. Het monument werd in 1847 opgericht naar aanleiding van deze werken.
Op de voorzijde van de sokkel in Maaslandse kalksteen werd “AMDG 1847” (Ad Maiorem Dei Gloriam) ingebeiteld. Op de sokkel werd een gietijzeren kruis aangebracht met Christus die het hoofd naar links neigt. Omdat een Christushoofd normaal naar rechts neigt, werd het monument door de plaatselijke bevolking zeer snel de “Verkeerde Lieve Heer” genoemd.


De Bergeykerdijk was vroeger een verbindingsweg waarlangs bedevaarders uit de omgeving van Bergeyk naar het Sint-Janskappelletje in Overpelt gingen en de Verkeerde Lieve Heer was een rustpunt op hun voettocht.

Wegens de historische en volkskundige waarde van het monument werd “De Verkeerde Lieve Heer” bij ministerieel besluit van 28 oktober 1999 beschermd.

In de cache tref je naast de logrol de bonus gegevens ; de code die je nodig hebt om deze cache te kunnen loggen voor het Rondje Vlaanderen.
.
Wil je een mooie wandeling maken neem dan volgende caches mee in je planning:
Gewoon Genieten GC2EARR, een traditional
Hageven - Plateaux , de Earthcache ,GC33PXJ
Landschap Dommelvallei: Hageven & Plateaux, de multi GC3AJ3Q
Grenspaal 184 GC2ZRHR, een traditional


De toegang tot het natuurgebied is alleen toegestaan tussen zonsopgang en zonsondergang..
.
.

Mijn dank gaat uit naar Dagger38 voor de proefloop en Natuurpunt Neerpelt voor de toestemming.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.