Skip to Content

<

Espoon keskus: Hiidenkirnut

A cache by merivirta Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/31/2014
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Espoon keskus -kätkösarja esittelee Suomen toiseksi suurimman kaupungin hallinnollisen keskuksen vähän toisenlaisia nähtävyyksiä. Sarjaan kuuluu seuraavat kätköt:

  1. Hiidenkirnut
  2. Koira-WC (GC512EJ)
  3. Puhuva hissi (GC512G7)
  4. Valtuustotalo (GC517EW)
  5. Bonus (GC512M5)

Toki keskuksen alueella on muitakin nähtävyyksiä, kuten Espoon tuomiokirkko, mutta se on jo kätkötetty (GC69W3E). HUOM! Bonuskätköä varten sarjan muista kätköistä löytyy erinäisiä vihjeitä. Myös bonuksen kätkökuvaus on hyvä lukea ennen sarjan muille kätköille menemistä. (Tekstiä päivitetty 7.4.2014)

Espoon keskus

Espoon keskus on Espoon hallinnollinen keskus: siellä on kaupungintalo, valtuustotalo ja virastokeskus. Alueen kaupallinen keskus on Espoontorin ja Entressen kauppakeskuksien muodostama kokonaisuus Espoon aseman vieressä. Kunnallisista palveluista merkittäviä ovat muun muassa Entressessä sijaitseva Entressen kirjasto, Kaivomestarin kiinteistössä sijaitsevat Keski-Espoon uimahalli ja liikuntahalli sekä ammatillista koulutusta tarjoava Omnia-koulutuskuntayhtymä, jolla on koulurakennuksia Kirkkokadun molemmin puolin.

Espoon keskus kuuluu Vanhan-Espoon suuralueeseen ja Kanta-Espoon tilastoalueeseen. Espoon keskuksesta puhuttaessa käytetään usein virheellistä termiä ”Espoon keskusta”. Espoo ei ole kehittynyt yhden keskuksen ympärille, vaan se koostuu viidestä kaupunkikeskuksesta, joista yksi on Espoon keskus.

Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Espoon_keskus

Lisätietoa: http://www.espoo.fi/fi-FI/Asuminen_ja_ymparisto/Asuminen/Kaupunkikeskukset/Espoon_keskus/Esittelyssa_Espoon_keskus

Espoosta voit löytää useita hiidenkirnuja mm. GC8B8B, GCZ56G ja GC16PW7. Teoksen "Espoon arvokkaat geologiset kohteet 2006" mukaan kirnukohteita on Espoossa 19. Tässä kohteessa kirnuja on kolme. Kätkö löytyy myös talvella, jos ei ole paljoa lunta. Läheisille pihoille ei tarvitse eikä saa mennä!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

645 Logged Visits

Found it 629     Write note 8     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 4     

View Logbook | View the Image Gallery of 15 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.