Skip to content

RV 1.01: Aartselaar Traditional Geocache

Hidden : 5/15/2014
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Aartselaar is een mooie gemeente in de buurt van Antwerpen. In deze Dreef is tijdens de tweede wereldoorlog een vliegtuig neergestort (in de wei ernaast). Je kan de sporen zien in het ontbreken van enkele oude bomen in de bomenrij en er zit shrapnel in de grote gal op één van de oude bomen.

Wandel hierna richting Laar en je zal begrijpen wat ik bedoel met mooi. De "grote stad" is hier ver weg, alhoewel slechts enkele kilometers.


Rondje Vlaanderen:

logo (groen)

www.rondjevlaanderen.be

308 gemeente-cachen

5 provincie-bonussen

1 super-bonus

Ga met deze groots opgezette reeks van cachen Vlaanderen verkennen op een manier als nooit tevoren.

Bezoek alle Vlaamse gemeentes van de grote steden tot het platteland …

Bekijk de prachtige cultuur en de adembenemende natuur van Vlaanderen terwijl je de mooiste cachen bezoekt. Leer zo ook de 308 cachers die hieraan hebben meegewerkt van hun beste kant kennen.

In elke gemeente van Vlaanderen kan je een cache oppikken die bij deze reeks hoort. In elke cache bevindt zich een code waarmee de provinciebonus kan berekend en gevonden worden.

Wie erin slaagt om alle provinciebonussen te verzamelen, kan uiteindelijk de kers op de taart gaan loggen : De Superbonus !

* Op de website (link) van deze reeks kan je uw paswoorden invullen van je reeds gelogde cachen. Zo kan je steeds bijhouden hoe ver je staat in de Ronde, maar je krijgt ook (als je alle paswoorden hebt verzameld van alle gemeentes in de provincie) hier de info voor de provinciebonussen.

Het vliegtuig: never forget

Tijdens de tweede wereldoorlog stortte een toestel neer in Aartselaar. De bemanning van de Halifax LK629 van 427 Sqn werd (tijdelijk) binnen de dikke muren van Fort III begraven, althans de schamele resten ervan. Het waren F/Sgt Bernard Buxton, de 21-jarige piloot; W/OII Clement Cahill RCAF, bommenrichter (21 jaar); W/O John Robertson, de navigator RCAF (20 jaar); W/OII Harold Pithie RCAF, de radiotelegrafist; Sgt Norman Huxley, boordmeccano (26 jaar); Sgt Robert Fraser RCAF en Sgt William Breen RCAF, de twee boordschutters. We vinden hun graven terug op het Schoonselhof. Voor Breen, Cahil en Pithie werd aldaar een Special Memorial opgericht.

Never forget wat deze mannen en vele meer voor ons gedaan hebben. Zonder hun offer zou onze wereld er heel anders uitzien.

 

Additional Hints (No hints available.)