Skip to Content

This cache has been archived.

Thymallus Thymallus: Miitti oli ja meni.

More
<

PUGC:in kuntakiertue: Ylöjärvi

A cache by Pirkanmaa United GC Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Saturday, 17 January 2015
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Info Mitä: Kuntakiertue Ylöjärvellä aka Tervetuloa uusi uljas geovuosi
Missä: Pikku-ahveniston laavulla
Milloin:17.1.2015 kello 13:00-15:00

Kaffimiitti laavullaToivotellaan uusi geovuosi tervetulleeksi leppoisissa tunnelmissa laavulla kello 13 alkaen. Ohjelmassa kuulumisten vaihtoa ja rupattelua niistä näistä tuttujen ja tuntemattomien kanssa. Pirkanmaa United GC keittelee perinteisesti makoisat nokipannukaffit. Nuotio on tulilla koko ajan eli kannattaa varailla makkarat ja muut eväät mukaan. Kello 15 paikkeilla (tai kun viimeisetkin lähtevät) lopetellaan ja siitä onkin sitten hyvä suunnata vaikka tutustumaan Ylöjärven purkkitarjontaan.

Laavun lähistöltä voisi koittaa etsiskellä sopivan rinteen mäenlaskuun. Mikäli siis lunta vain on riittävästi, koitetaan saada aikaiseksi pulkkamäki muksuille. Pulkat ja liukurit siis mukaan!

Ja parkkipaikoista vielä sananen. Merkitty parkkipaikka on kyllä kohtuullisen iso, mutta lumitilanne ja innokkaiden hiihtäjien määrä saattaa vaikuttaa jonkin verran siihen kuinka paljon kyseiselle alueelle autoja mahtuu. Mikäli tila on lopussa, voi geopelin jättää vähän matkan päähän Hopeatien varteen.

Ylöjärvi Kuntakiertueen hengessä esittelemme lyhyesti aina uuden kunnan. Tällä kertaa vuorossa siis Ylöjärvi. Ylöjärvi on 31 940 asukkaan maaseutumainen kaupunki. Sillä ei ole selvää keskustaa: Tampere–Vaasa-maantie ja Tampere–Seinäjoki-rautatie jakavat kunnan keskusta-alueen kahteen toisistaan erottuvaan osaan, kirkonkylään ja Soppeenmäkeen. Muita Ylöjärven osia ovat muun muassa Asuntila, Vuorentausta, Siivikkala, Metsäkylä, Vahanta, Takamaa ja Mutala.

Ylöjärven matkailukohteita ovat muun muassa Villa Urpo (kustantaja Urpo Lahtisen koti ja hänen perustamansa Lehtimiehet Oy:n edustustila), Teivon ravirata (joka korvasi Tampereen Kalevassa sijainneen Hippoksen), ympäristötaidetta edustava, 10 000 istutetusta puusta koostuva Puuvuori ja Ylöjärven museo.

Tämä miitti kuuluu PUGC:in kuntakiertue-sarjaan. Suurin osa miiteistä on keskittynyt Tampere-Lempäälä-Kangasala-akselille. Miksi siis emme lähtisi kiertelemään maakunnan muitakin kuntia.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

171 Logged Visits

Write note 10     Archive 1     Needs Archived 1     Will Attend 62     Attended 94     Publish Listing 1     Announcement 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 6 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.