Skip to Content

This cache has been locked, but it is available for viewing.
<

Lov na skrite pirhe / Easter Egg Hunt

A cache by [DELETED_USER]
Hidden : Saturday, April 19, 2014
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: not chosen (not chosen)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Lov na skrite pirhe / Easter Egg HuntSkoraj vsi smo že slišali za velikonočni lov na pirhe. A ob omembi tega običaja večina le zamahne z roko in pomisli: "eh, še en produkt ameriškega komercializma." Pa ste vedeli, da igra pravzaprav izvira iz Evrope?

Kdaj točno se je vse skupaj začelo, je bolj ali manj neznanka, a običaj ima svoje korenine že v poganskih časih, še pred razširitvijo krščanske vere. Poganska plemena v germanskih deželah, so ob pričetku pomladi prirejala festivale s katerimi so častili Eastro, boginjo plodnosti in pomladi. Tudi jajca v tem kontekstu ponazarjajo plodnost in rojstvo novega življenja.

Ob širjenju krščanske vere se je poganski praznik zlil s praznovanjem Jezusovega vstajenja, ki je najpomembnejši krščanski praznik. Kristjani na ta dan praznujejo Jezusovo vstajenje od mrtvih. Na veliki petek so Jezusa Kristusa križali, tretji dan po tem, na nedeljo, pa je vstal od mrtvih. Jajca simbolizirajo kaplje kristusove krvi. Velika noč se praznuje vsako leto, prvo nedeljo po spomladanskem enakonočju, po prvi polni luni.


Progam dogodka:

Zbrali se bomo ob 16. uri na objavljenih koordinatah, od koder se bomo peš odpravili na prostor, kjer bo potekalo iskanje pirhov. Po končanem iskanju bodo na vrsti družabne igre na prostem.

Iskanje pirhov bomo na dogodku prepustili otrokom, odrasli pa se bomo tokrat bolj posvetili druženju in kovanju načrtov za prihodnje geosledske podvige. Ampak kdo ve, mogoče pa velikonočni zajček tudi nam prinese kakšen zaklad?

Prijave na dogodek so možne do srede, 16. aprila.
Naprošamo vas, da ob prijavi navedete, koliko otrok se bo dogodka udeležilo.


Dogodek organizirajo člani Geocaching kluba
www.geosledec.si


Additional Hints (No hints available.) 

Find...

63 Logged Visits

Write note 5     Will Attend 29     Attended 28     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 38 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.