Skip to Content

<

Cheese

A cache by siriusmusta Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 4/5/2014
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Cheese eli juusto tai ehkäpä myös muikku.


Juusto on maidosta juoksettamisen ja maitohappokäymisen avulla valmistettu kiinteä elintarvike. Suomenkielinen sana ”juusto”, kuten ruotsinkielinen sana ”ost” tulevat mahdollisesti germaanien sanasta ”justa”, joka alkuaan on tarkoittanut juustomassaa.

Juusto valmistetaan juustomassasta, jota saadaan maidosta erottamalla siitä hera eli neste. Maitona käytetään yleisimmin lehmän, vuohen tai lampaan maitoa, mutta myös mm. poron, puhvelin, hirven tai kamelin maidosta voidaan tehdä juustoa. Yhteen juustokiloon käytetään yleensä noin 10 litraa maitoa. Maito pastöroidaan usein hygieniasyistä, mutta monen juuston valmistuksessa käytetään pastöroimatonta maitoa. Maito lämmitetään ensin noin +30-asteiseksi. Maidon saostumista voidaan nopeuttaa juoksutteella. Hera irrotetaan juustomassasta puristamalla tai kuumentamalla: mitä tarkemmin neste poistetaan, sitä kovempaa juustosta tulee. Sen jälkeen juusto laitetaan muotteihin, suolataan ja siihen lisätään joskus reikiä, jos halutaan tuottaa homejuustoa. Juuston makuun, paksuuteen ja koostumukseen voidaan vaikuttaa juuston tekovaiheessa muun muassa erityyppisten mikrobikantojen käytöllä, sekä erilaisella kuumennuksella, sekoituksella ja leikkauksella. Tuorejuustojen valmistuksessa heraa ei puristeta kokonaan pois, jolloin tuorejuustot jäävät pehmeiksi. (Lähde: Wikipedia)

Kätkö on ihan peruskauraa Elimäen aakeiden laakeiden reunamilla. Asiaan kuuluu koiran haukku lähistöllä, se raukka kun ei tiedä miksi ihmiset ryteikössä rynnivät, vaikka sen isäntäväki ja muutkin naapurit asiasta tietävätkin. Lähistön talojen vuoksi olisi toivottavaa hakea kätkö valoisaan aikaan.Auton voi jättää kätkön noutamisen ajaksi risteykseen, jossa on jotakin juustoon liittyvää infoa. Tiellä kulkee kuitenkin raskastakin kalustoa, joten varo tukkimasta tietä muilta kulkijoilta.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

205 Logged Visits

Found it 200     Write note 3     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.