Skip to Content

<

Koppelmäen Näkymät

A cache by TeamLeppis Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/08/2014
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Tikkakosken Koppelmäki


Tikkakosken Tunnelinmäen kupeessa kohoaa Koppelmäki. Siellä oli ennen Tikkakosken ampumarata, ja osa vanhoista rakennuksista on vielä siltä ajalta jäljellä. Mäen päältä aukeaa mukavat näkymät Lentokentän sekä Petäiskorven suuntaan. Täältä saa hyvän kuvan siitä millaista maasto Keski-Suomessa on: Mäkiä ja kukkuloita, laaksoja ja järviä.

Ampumaradan jäljiltä maastoa puhdistettiin 2000 -luvun puolivälissä ja sitä varten alue raivattiin melko perusteellisesti. Puusto rinteessä on nuorta ja maasto rikkonaista, enimmäkseen hiekkaista. Mutta pikku hiljaa alue palautuu luonnontilaan, merkkejä on jo näkyvissä. Männyt, pajut, kuuset ja sammaleet alkavat ottaa oman paikkansa alueella.

Koppelmäki

Lähialueen asukkaat käyvät täällä lenkillä sekä kävelemässä ja lapset käyvät alueella mielellään ajelemassa pyörillä. Myös mopojen ja mönkijöiden jälkiä on alueella nähtävissä.

Jyväskylän Kaupunki rakentaa ja laajentaa Tunnelinmäen aluetta aktiivisesti. Saapa nähdä, onko Koppelmäen alue seuraavien kaavoitettavien alueiden joukossa, vai annetaanko sen palvella alueen asukkaita arvokkaana ulkoilualueena?

Mäelle pääsee muutamaakin reittiä. Juhaninkujan päädystä lähtee polku, jota pitkin pääsee alun nousun jälkeen mukavasti kätkölle. Reippailua haluavat tai rattaiden kanssa liikkuvat pääsevät parhaiten alueelle jättämällä autonsa Tunnelinmäentien ja Nummisuutarintien risteyksessä olevalle parkkipaikalle. Täältä pääsee metsätielle joka on alussa hyväkuntoinen mutta lopullinen nousu mäelle on välillä huonokuntoista mutta kuitenkin kuljettavissa.

Alueella on kiviröykkiöitä, joissa arvatenkin saattaa majailla käärmeitä. Eli varovaisuus mukaan kun alueella liikutte.

Kätkö on talvilöydettävä, mutta talvella alueelle pääsy saattaa olla hankalaa ja Terrain arvo 3,5. Tosin, lumikengillä pääsee minne vain.

Kätköstä löytyy lokivihko ja kynä, mutta varaa oma kynä kuitenkin varmuuden vuoksi mukaan jos alkuperäinen purnukasta sattuu katoamaan...

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

111 Logged Visits

Found it 100     Didn't find it 7     Write note 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 6 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.