Skip to content

<

Piikkiönlahden lintutorni

A cache by G.Ala-Puho Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/03/2014
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Piikkiönlahden lintutorni sijaitsee 110-tien läheisyydessä, entisen jätevedenpuhdistamon vieressä, Myrskylinnan "niemellä". Puhdistamolta lintutornille johtaa lyhyt luontopolku, mutta voit ajaa tornille myös suoraan Myrskylinnantietä vastapäätä kääntyvää peltotietä pitkin.

Itse torni on tukeva, kaksikerroksinen ja tilava suuremmankin joukon yhtäaikaiseen oleskeluun soveltuva lintujen tarkkailupaikka. Tornista avautuu suora näköyhteys Fiskarsin suntille sekä Kuusiston lintutorneille, joten lintuveden kokonaisuus on hahmotettavissa erittäin hyvin.
Tornin itäpuolella sijaitseva peltoalue on varsinkin muuttolintujen suosiossa. Piikkiönlahti on suhteellisen leveä vesialue ja kiikarit tai kaukoputki ovat tarpeelliset vastarannan lajien tarkkailuun. Lahti ja siihen johtavan joen suualue ovat matalia ja ruovikkoisia, joten monille kahlaajille ja haikaroille (Ardea cinerea, harmaahaikara) paikka on täydellinen. Myös kurjet (Grus grus), viklot (Tringa) ja suokukko (Philomachus pugnax) viihtyvät alueella hyvin. Petolinnuista muun muassa ruskosuohaukka (Circus aeruginosus) metsästää alueella.

Lähde: (visit link) -Luonto-opas "Kaarina - kaupunki luonnon helmassa"

Kätkö: Lyhyt ja suoraviivainen 3:n pisteen multi, koko retki vain n. 1km.

Purkki: "Small", mutta pienimmästä päästä, ja muodosta johtuen ei taida kulkevaiset sopia sisään.

05/2019 Lintutorni asetettu käyttökieltoon tukirakenteiden lahovaurioiden takia! Multin suoritusta se ei kuitenkaan estä, 1-piste löydettävissä ilman torniin kapuamista.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.