Skip to content

<

Via Verda "RIPOLL a SANT JOAN" 4º EL TÚNEL

A cache by catalonia'sons Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/25/2014
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


VIA VERDA RIPOLL- SANT JOAN DE LES ABADESSES

També coneguda com a Ruta del Ferro i del Carbó,com a testimoni de la important tradició de la farga al Baix Ripollès i a l’extracció de carbó a les mines d’ Ogassa, ressegueix en 12 km el trajecte que feia antigament la línia de tren entre Ripoll i Ogassa, passant per Sant Joan de les Abadesses. El ferrocarril va arribar a Ripoll el 20 de juny de 1880 i a Sant Joan s'inaugurà l'arribada el 17 d'octubred'aquell mateix any. El servei ferroviari en el tram entre Sant Joan de les Abadesses i Toralles funcionà fins al tancament de les mines, l'any 1967. El tram comprès entre Sant Joan de les Abadesses i Ripoll, per la seva banda, es va mantenir en actiu fins a l'any del seu centenari, el 1980.

El primer tram de la ruta uneix Ripoll, a 682 metres d'altitud, amb Sant Joan de les Abadesses (775 m), són 9 Km. Tot el traçat és asfaltat i està flanquejat per vegetació; presentant un desnivell total de 160 metres que no supera l'1% de pendent en cap cas. Es pot fer en bicicleta i a peu.

Serveis:

· Aparcament: a Ripoll a l’aparcament de Can Guetes i a la gasolinera del polígon dels Pintors i a Sant Joan a l’antiga estació.

· Bar, restaurant, wc a Can Guetes, gasolinera i estació de Sant Joan.

· Zona de pícnic i centre BTT a Sant Joan de les Abadesses.

Llocs d’interés:

· Ripoll: Monestir romànic de Sta. Maria de Ripoll (s.XII), espectacular portada i claustre. Museu etnològic.

· Sant Joan de les Abadesses: Monestir romànic (s.XIII), en el qual es custodia el “Santissim Misteri”

· En tot el tram podeu observar el riu Ter, boscos de ribera, antigues colònies tèxtils, ramaderia...Nº 4 EL TUNEL

L’únic túnel d’aquest tram té uns 40 metres, amb un passadís lateral molt estret i sovint ple d’aigua. Abans d’arribar al túnel en direcció Sant Joan, hi ha una “pista amèricana” on fer una mica d’exercici.Nota important pels geocachers: Havia existit una sèrie anomenada “Ruta del Ferro” creada per el geocacher tecnics el 2009, que constava de 70 amagatalls des de Ripoll fins Ogassa. Aquesta sèrie va ser arxivada el 5.01.2014 i netejada per un grup de geocachers molt concienciats el 16.03.2014. Agraim a un i als altres la feina realitzada, a nosaltres ens sembla que és una bona ruta per coneixer i per aixó la tornem a activar. Esperem que us agradi

Additional Hints (No hints available.)