Skip to content

Waar Raven Ruiters zullen zijn - Raveleijn Mystery Cache

Hidden : 05/29/2014
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Raveleijn

Diep in het bos staat een vervallen stadspoort die al eeuwen toegang geeft tot de machtige stad Raveleijn. Zijn functie is echter vergeten. De op het eerste oog weinig bijzondere stadspoort herbergt een geheim dat alles te maken heeft met de magie van de stad, waar heden en verleden, goed en kwaad, kind en raaf samenkomen. Een stad waar het goede zich nimmer laat kooien."

De legende van Raveleijn draait om het lot van vijf broers en zussen, die zijn opgegroeid in de stad, maar met hun ouders mee moeten verhuizen naar Ravenhorst, een dorpje in het platteland. Ze betrekken een oude herberg, waar vader zich voortaan wil wijden aan het maken van wijn, terwijl moeder één van de kamers inricht als atelier, zodat ze kan schilderen.
De kinderen zitten niet bepaald te wachten op deze verkassing. Zo heeft de oudste zoon een bandje in de stad, en droomt hij van wereldfaam. Hij ziet zijn droom in duigen vallen als hij verplicht wordt om met zijn ouders mee te gaan naar het piepklein dorpje. De kinderen weten echter niet dat ze het grootste avontuur van hun leven tegemoet gaan!
In het dorpje bevindt zich een oude, ongebruikte stadspoort. Bovenin de poort staat gebeiteld: "Raveleijn, waar Raven Ruiters zullen zijn." Op een dag verleiden raven de kinderen om door deze poort heen te stappen. Dan gebeurt er iets magisch! De kinderen veranderen als bij toverslag in volwassenen en de vogels worden kolossale paarden!
De poort brengt de kinderen in een andere tijd en in een andere wereld: Raveleijn. Raveleijn blijkt te zijn bevolkt door Graffers, merkwaardige, draakachtige wezens die van hout gemaakt zijn, en agressieve wezens die van metaal gemaakt zijn, en nog veel meer. Ze worden gemaakt door de mensen in Raveleijn, die leven als bannelingen in een enclave, en gebukt gaan onder het schrikbewind van graaf Olaf Grafhart. Olaf Grafhart laat de mensen als slaven aan de wezens bouwen, enorme, mytische wezens van staal, ijzer en leer.
Er is een voorspelling in Raveleijn die luidt dat er ooit vijf kinderen naar Raveleijn zullen komen om de stad te bevrijden. De broers en zussen komen erachter dat zíj die kinderen zijn, de Orde van de Raven, die in het geheim geleidt wordt door Halina, de vrouw van Graaf Grafhart. Ze blijken elk te beschikken over een eigen, speciale kracht, gekoppeld aan de elementen metaal, hout, water, aarde en vuur. De kinderen zullen moeten leren deze krachten te beheersen om de graaf te kunnen verslaan, en zo de stad in vrijheid te stellen. Wanneer ze de krachten beheersen gaan ze op weg naar de stad, onderweg geteisterd door Graffers. Bij de stad worden ze opgewacht door de Wachters van de Graaf, waar de kinderen voor het eerst hun krachten gebruiken tegen de wachters, agressieve wezens en hordes vogels. Uiteindelijk komen ze tegenover Olaf Grafhart te staan, die met zijn meerkoppige Draak zorgt voor een slotgevecht, een strijd op leven of dood.

Raveleijn

Om Raveleijn te bevrijden zullen eerst alle element-caches moeten worden gevonden
• Waar Raven Ruiters zullen zijn- Metaal
• Waar Raven Ruiters zullen zijn- Hout
• Waar Raven Ruiters zullen zijn- Water
• Waar Raven Ruiters zullen zijn- Aarde
• Waar Raven Ruiters zullen zijn- Vuur

Pas als alle elementen gevonden zijn, zal de locatie van Raveleijn zich onthullen
De coördinaten boven aan deze pagina zijn fictief. Deze bonuscache kan gevonden worden op
N 52.AB.CDE
E 004.FG.HIJ

Er bevindt zich een kleine parkeerplaats op: N 52 16.409, E 004 34.672

Omdat de inspiratie voor deze cache bij onze kinderen vandaan komt is deze zo gemaakt dat hij geschikt is om in een keer met kinderen te lopen en te fietsen. Denk wel aan het dragen van een lange broek, vanwege de aanwezigheid van distelsDeze cache werd mogelijk gemaakt met toestemming van
staatsbosbeheer

Additional Hints (No hints available.)