Skip to Content

<

4. Otso

A cache by geo-outi Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/29/2014
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Patvinsuon kansallispuisto on rauhaisa retkeilykohde erämaisen luonnon helmassa.Kansallispuisto on kansainvälisestikin merkittävä suoluonnon suojelu- ja tutkimusalue. Alue on mitä mainioin erämaisen luonnon tarkkailuun. Patvinsuon tunnuseläin karhu välttelee ihmistä, eikä sitä yleensä näe.


Talviuni on karhun keino selvitä talvesta mahdollisimman pienellä energiankulutuksella. Suomen karhut nukkuvat talviunta, mutta etelämpänä karhut voivat olla aktiivisia läpi talven. Talviuni kestää lokakuulta huhtikuulle. Se ei ole niin syvää kuin siilien ja lepakoiden talvihorros: talviunta nukkuva karhu kääntyilee ja  reagoi ympäristöön. Naaras myös synnyttää talviunen aikana. Silti talviuni on karhulle säästöliekillä elämisen aikaa. Karhu ei aina tee talvipesää, vaan se saattaa asettua makuulle tiheän kuusen alle. Tavallisesti karhut kaivavat talvipesänsä muurahaispesään, kuusen tyvelle tai jonkunmoisen penkan alle. Toisinaan karhut vetäytyvät talviunilleen kallionkoloihin tai kaivavat talvipesän ison kiven alle. 

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.