Skip to Content

<

6. Mezikäpälä

A cache by Aisami Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/01/2014
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Patvinsuon kansallispuisto on rauhaisa retkeilykohde erämaisen luonnon helmassa.Kansallispuisto on kansainvälisestikin merkittävä suoluonnon suojelu- ja tutkimusalue. Alue on mitä mainioin erämaisen luonnon tarkkailuun. Patvinsuon tunnuseläin karhu välttelee ihmistä, eikä sitä yleensä näe.


Mistä tuulee?

Karhu sai kerran metsästäessään elävän teeren. Karhun kantaessa teertä tyytyväisenä hampaissaan, tuli kettu vastaan. Repolainen katseli viekkaasti karhua ainaiset kujeet mielessään.
 
"Pohjoisesta!" karhu ärjäisi.
- Päivää, kuomaseni, kertoisitko minulle, mistä päin tuo tuuli puhaltaa? se kysäisi. - Hmmh! karhu mumisi. - En kuullut, en kuullut, kettu valitti. - Voisitko sanoa uudelleen. - Hmmh! toisti karhu ja nosteli päätään. - En kuullut. Lieneekö tuo itätuuli? Karhua alkoi jo harmittaa, kun kettu selvää pohjoistuulta väitti itätuuleksi, mutta se ei vieläkään sanonut mitään. Uudelleen repo kyseli, että idästäkö nyt sitten tuulee, kunnes karhu menetti kärsivällisyytensä ja täydellä voimalla ärjäisi: - Pohjoisesta!
 
 
Mutta samalla se aukaisi suunsa ja teeri lehahti lentoon. Karhu katseli allapäin sen menoa.
 - Minkä tähden sinun piti tuulensuuntia kysellä. Päästit teereni karkuun. - Itsehän sinä sen päästit suustasi, repo sanoi. - Jos olisit minulta tuulia kysellyt, olisin sihissyt hampaitteni raosta, että idästä! Oma syysi! Ja kettu jatkoi tyytyväisenä kulkuaan jättäen karhun suremaan tyhmyyttään ja menetettyä teeripaistia.
 
Suomen lasten eläinsadut / Surojegin Pirkko-Liisa, toim.
 
 
 
 
 

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

204 Logged Visits

Found it 202     Didn't find it 1     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.