Skip to Content

<

7. Pihkakinttu

A cache by Aisami Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/01/2014
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

 

Patvinsuon kansallispuisto on rauhaisa retkeilykohde erämaisen luonnon helmassa.Kansallispuisto on kansainvälisestikin merkittävä suoluonnon suojelu- ja tutkimusalue. Alue on mitä mainioin erämaisen luonnon tarkkailuun. Patvinsuon tunnuseläin karhu välttelee ihmistä, eikä sitä yleensä näe.


 

Karhu ja muurahainen

Karhu kohtasi metsässä kulkiessaan muurahaisen. Se katseli säälien pienen eläväisen touhuja suuren männyn juurella.
 
"Katsohan miten suuri minä olen"
- Kyllä osaatkin olla pieni ja vähäpätöinen. Katsohan miten suuri ja mahtava minä olen sinuun verrattuna!Karhun rehentely ei tehnyt muurahaiseen kovinkaan suurta vaikutusta. Se vilkaisi karhua huolettomasti sanoen: - Sinä olet kyllä paljon minua suurempi ja voimakaskin saatat olla, mutta et niin voimakas kuin minä!
 
 
Karhua huvitti moinen väite. Sitä alkoi naurattaa niin, ettei naurusta meinannut lainkaan tulla loppua. Muurahainen odotti kohteliaasti kunnes karhu oli rauhoittunut ja sanoi sitten: - Mehän voimme koettaa. Kumpikin kantaa itsensä kokoisen kiven leuoissaan männyn latvaan.

- No kaikkea tässä vielä! Murisi karhu, mutta suostui kuitenkin kilpaan.
Muurahainen otti maasta kokoisensa kiven ja kantoi sen leuoissaan männyn latvaan. Huikkasi sieltä, että täällä ollaan ja toi kiven saman tien alas. Karhu koetti hamuilla leukoihinsa kokoistansa kiveä, mutta eihän siitä mitään tullut. Kiven viemisestä puun latvaan ei kannattanut edes haaveilla. Ei auttanut karhun muuta kuin myöntää häviönsä pienelle muurahaiselle. Niin vihaiseksi se kuitenkin tuli tappiostaan, että sieppasi muurahaisen kämmeneensä ja söi sen. Ja siitä lähtien ovat karhut syöneet muurahaisia.
 
Suomen lasten eläinsadut / Surojegin Pirkko-Liisa, toim.
 
 
 
 
 

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

210 Logged Visits

Found it 205     Write note 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.