Skip to Content

<

Lammassaari 1

A cache by Nusut Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/21/2014
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Lammassaarisarjan ensimmäinen kätkö esittelee kauniin hiekkarannan Tyrjänlahden kupeessa. Kätköpaikan vierestä alkaa polku, joka kulkee Tyrjänlahden, Mieslahden ja Valkealammen sekä Koitereen välissä harjun päällä. Polku on maisemiltaan näkemisen arvoinen.

Lainaus sivustolta ymparisto.fi:

Hiekkarannoistaan tunnettu Lammassaari-Yppylä on kaunis harjujakson osa Koitereen saaristossa. Alue on maastoltaan ja luontotyypeiltään hyvin vaihtelevaa. Hiekkarantojen lisäksi se käsittää muun muassa erilaisia harjumuodotumia, sora- ja turverantoja sekä soita ja kirkasvetisiä lampia. Suurinta osaa Lammassaari-Yppylän Natura-alueen maa-alasta kattavat mäntymetsät, joiden puuston ikärakenne yltää taimikoista vanhoihin metsiin. Kasvillisuustyypit vaihtelevat lehtomaisesta kankaasta karukkokankaaseen, puolukkatyypin kuivahkon kankaan ollessa vallitsevin. Pienialaiset suot ovat keskittyneet Lammassaaren keskiosan lampien ympäristöön. Pääosa on rämeitä, myös luhtaisia nevoja on melko runsaasti. Korpia ja lettoja ei alueella esiinny lainkaan. Lammassaari on suosittu päiväretkeilykohde. Hiekkarannat ovat hyviä uimapaikkoja ja luontoa pääsee ihailemaan harjuselänteen laella kulkevilta poluilta, jotka ulottuvat usean kilometrin mittaisen Natura-alueen päästä päähän. Lammassaari-Yppylä kuuluu niin harjujen- kuin rantojensuojeluohelman piiriin. Alueelle on tehty hoito- ja käyttösuunnitelma vuonna 2007.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

45 Logged Visits

Found it 43     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.