Skip to Content

This cache has been archived.

Nusut: Kuusi oli aikanaan mieleenpainuva näky, mutta ei enää erotu puskasta millään tavalla. Siispä täällä ei ole mitään nähtävää. Kiitos käyjille, päästetään tää nyt lepoon.

More
<

Käärmekuusi

A cache by Nusut Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/23/2014
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kuusi tuntuu olevan kätköttäjien lempipuu. Todennäköisesti tuuheiden ja alhaalta tyvestä alkavien oksiensa vuoksi. Tämän kätkön tarkoituksena on esitellä hieman erilainen lajinsa edustaja. 


Wikipedia tietää kertoa käärmekuusesta seuraavaa:

Käärmekuusi (Picea abies f. virgata) on metsäkuusen (Picea abies) erikoinen muoto, jonka oksien kasvu poikkeaa geneettisen häiriön vuoksi normaalista. Käärmekuusi kasvattaa yleensä hyvin vähän oksasilmuja ja työntää pitkää voimakasta versoa, joka on vahvasti neulasten peittämä. Tyypillistä on käärmekuuselle juuri se, että neulaset ovat pitkät, vahvat ja yleensä kaarevat. Käärmekuusi menestyy Suomessa luonnonvaraisena lähes koko maassa, joskin sitä esiintyy verrattain harvassa.

Tämän kyseisen yksilön ympäristö on 'turautunut' ja alaoksat kuivettuneet. Kauempaa katsellessa latvassa näkee erikoisen käärmemäisen kasvutavan.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

44 Logged Visits

Found it 42     Archive 1     Publish Listing 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.