Skip to Content

<

Älänne 16: Maankäytön vyöhykkeet

A cache by Puuhamiespete Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/22/2014
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkösarja on asetettu Vongankoskelta Haatainniemeen kulkevan 8.5 km pitkän luontopolun varteen.
Kätkösarja esittelee Lapinlahden ja Rautavaaran kunnan alueella sijaitsevan Älänteen Natura 2000 -alueen.

Kaikkien kätkötiedotteiden lähteenä toimii Metsähallituksen vuonna 2007 julkaisema Älänteen Natura 2000 -alueen hoito- ja käyttösuunnitelma.

Helppokulkuinen janamuodossa oleva luontopolku, jonka päässä sijaitsee Haatainniemen laavu, tulipaikka, käymälä ja hiekkaranta.

_____________________________________________________________________________

Maankäytön vyöhykkeet

Maankäytön vyöhykkeillä ohjataan alueiden käyttöä pitkälle tulevaisuuteen. Maankäytön vyöhykkeiden avulla palveluvarustus voidaan sijoittaa tarkoituksenmukaisiin paikkoihin.

Natura-alue jakaantuun kahteen maankäytön vyöhykkeeseen, virkistys- ja syrjävyöhykkeeseen. Alueen palvelurakenteet sijaitsevat virkistysvyöhykkeellä; sen sijaan syrjävyöhykkeelle ei palvelurakenteita rakenneta. Virkistysvyöhykkeeseen kuuluvat Huuhkajan luontopolku ja sieltä aina Haatainniemen kärkeen asti rakennettava retkeilyreitti sekä Älänteen alueen molemmat suositut kunnan uimarannat. Virkistysalueen käyttäjiä ohjataan liikkumaan mahdollisimman paljon alueen valmiita reittejä, etenkin harjualueella, jotta arvokkaat ja kulumisherkät harjualueet säilyisivät.

Syrjävyöhyke ei välttämättä ole sijainniltaan syrjässä. Vyöhykkeen avulla turvataan suojelualueen lunnonarvot ja jätetään alueita lunnonrauhaan. Vyöhykkeille ei rakenneta palvelurakenteita, eikä käyttäjiä ohjata retkeilemään näille alueille. Liikkuminen alueella ei kuitenkaan ole kielletty, vaan se on sallittu jokamiehen oikeuksiin perustuen.

Älänteellä ei ole katsottu tarpeelliseksi suunnitella minkäänlaisia rajoitusvyöhykkeitä, joissa liikkuminen olisi rajoitettu tai täysin kielletty. Ihmisiä opastetaan kuitenkin huomioimaan lintujen pesimäaikainen rauha. Liikkumista tulisi välttää Älänteen järven pienillä saarilla, etenkin selkäsaarilla, jotka ovat mm. monien lokkien pesimäpaikkoja. _____________________________________________________________________________

HUOMIO. Näätähiekalla polulla olevat pitkospuut saattavat olla veden alla keväällä ja syksyllä.

Jos kierrätte reittiä isommalla porukalla, käyttäkää lyhennettä nimimerkeistänne.

Näätähiekalta Haatainniemeen Youtube video: (visit link)

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

173 Logged Visits

Found it 172     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.