Skip to Content

<

Henkirikos

A cache by mackoivu Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/21/2014
Difficulty:
3.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Ihan alkuun selvennys. Tämä tarina on kokonaan fiktiota ja olen sen tehnyt ainoastaan viihdyttämään teitä muita geokätköilijöitä. On mahdollista, ettei vastaus ole aivan niin yksiselitteinen kuin mitä sen nyt kerron olevan. Jos havaitset jotain epäloogisuuksia, niin yrittäkää ymmärtää. Olen ottanut itselleni jotain vapauksia, joten tilanne ei kaikilta osin vastaa todellisuutta. Oikea henkirikos tuskin selviää näin helpolla.

Tarina alkaa

Viisi miestä; Pekka, Ari, Tero, Kaitsu ja Johannes tapasivat toisensa eräässä talossa. Taloon tuli vielä yksi mies, kenties pelkkä kulkuri. Tero istui juuri silloin huoneen ainoassa tuolissa, ja näki hämärästi, kuinka joku käveli ohi. Mies jatkoi kävelyään suoraan eteenpäin ja kuulosteli korva kiinni seinässä toista huonetta oikealla. Hän kuuli, että siellä on Pekka ja ehkä myös Johannes. Keittiössä kuului juovan kahvia Ari, siitä hän oli varma. Samoin se oli varmaa, että Kaitsu makasi sängyssä, eikä siellä ollut ketään muita. Hän ei kuitenkaan nukkunut.

Yhtäkkiä talossa kajahti laukaus! Juoksuaskelia! Ovi paukahti!

Kuulusteluissa selvinnyttä…

Tero kulki muutaman askeleen ja tullessaan ulos huoneesta, hän havaitsi kuolleen miehen makaavan lattialla. Savuava ase oli jätetty takan päälle ja ovi oli auki. Oven edessä oli kengänjälki.  Joku oli myös kulkenut talon vierustaa siten, että Kaitsu oli nähnyt hänestä vilahduksen ikkunan takaa. Myös Ari väitti nähneensä jonkun, mutta hän ei kiinnittänyt asiaan mitään huomiota, koska hahmolla oli pyyhe päällä. Hänen näkymänsä oli etuovelle ja hän teki sen jonkun aikaa ennen laukausta. Ari kertoi, ettei hän nähnyt kuin yhden henkilön. Pekka ja Johannes kertoivat, että Pekka oli hetkeä aikaisemmin ollut ulkona tupakalla ja palatessaan takaisin sisälle kiinnitti huomiota siihen, että ehkä yksi päällystakki puuttui naulasta. Asia tarkastettiin välittömästi, ja todettiin että niin tai näin, nyt kuitenkin kaikki olivat paikoillaan. Sisään tulemisen jälkeen Pekka kävi vessassa ja oli siellä kun laukaus kuului. Laukauksen kuultuaan, Pekka yritti avata vessan ovea, mutta se ei auennut. Pekan mielestä joku saattoi jopa painaa takaa vastaan. Johannes kertoi olleensa koko ajan siinä huoneessa missä oli ollutkin. Hän ei ollut siirtynyt yhtään mihinkään.

Tekninen tutkinta käynnistyi…

Vainajalla oli yksi luodinreikä keskellä vartaloa. Rinnassa on pienempi aukko kuin selässä. Osumassa ei ollut ruutijäämiä, joten pystyttiin päättelemään, ettei laukausta ole ammuttu kosketusetäisyydeltä.

Rikospoliisi oli sitä mieltä, että ketään muuta ulkopuolista, uhrin itsensä lisäksi, ei talossa ole ollut. Sen vuoksi he ottivat kaikilta miehiltä sormenjäljet. Jälkiä verrattiin aseen jälkiin. Se ei kuitenkaan ollut kuin pieni osajälki, joten vertaaminen oli hankalaa. Sormenjäljet lähetettiin Keskusrikospoliisille. Sormenjäljestä pystyttiin päättelemään, että se on oikean käden etusormen ylimmän nivelen yläpuolelta eli ns. sormenpäästä. Ja vieläpä sormenpään keskikohdan oikealta puolelta.

Oven edustalta löytynyt kengänjälki pystyttiin taltioimaan. Siinä oli myös jonkun verran verta. Kengän kärki osoitti pohjapiirustuksessa ylöspäin.  Kumma kyllä, vastaavanlaista jälkeä löytyi myös sivuoven luota, sisäpuolelta, vaikka kaikki vannoivat, etteivät olleet kulkeneet sisällä kengät jalassa.

Luodin iskemä löytyi makuuhuoneen ja ulkoseinän välisestä kulmauksesta. Luodin kaliiberi vastasi löytyneen aseen kaliiberia. Aseen malli oli erittäin tunnettu. Se oli Carl Walther GmbH Sportwaffen -yhtiön valmistama pistooli, jonka mallinimi oli muuten Polizei Pistole Kurz. Ase oli siinäkin mielessä tuttu, että sitä säilytettiin talossa avohyllyssä, lähellä vaatteita. Vieras kulkuri ei siis tuonut sitä mukanaan.

Ratkaisu…

Onko sivuoven edustalla, sisäkäytävässä ollut kengänjälki ulosmeno- (A = 54) vai sisääntulojälki (A = 55)?

Kyseisellä aseella on useita kaliibereja. Mikä on kuitenkin niistä se kaikista kuuluisin, varsinkin jos uskotaan elokuvamaailmaa? Kaliiberin täydet millimetrit ovat luku B

Mikä kolmikirjaiminen kansainvälinen lyhenne voidaan merkitä Keskusrikospoliisille lähetettävään kuoreen? Jokainen kirjain vastaa aakkosissa omaa numeroaan, joten jos ne lasketaan yhteen, muodostuu luku CD.

Isot huoneet on numeroitu. Minkä numeroisen huoneen tuolissa Tero istui alkuvaiheessa? Se olkoon E.

Vertaile sormenjälkiä, niin saat kavennettua epäiltyjen määrän kolmeen. He kiistivät kuulustelussa kaiken, joten jatketaan tutkimuksia. Laske kuitenkin epäiltyjen nimien kirjaimet ja kerro ne keskenään. Se on luku FG.

Lopullinen ratkaisu löytyi tällä kertaa sillä, että määräät kaikki epäillyt vielä yhteen tutkimukseen. Siinä otetaan näyte painamalla kohdetta useita kertoja n. 2 cm halkaisijaltaan olevalla esineellä. Sen jälkeen näyte taltioidaan muovipurkkiin. Mitä näytteestä etsitään? (perusmuoto, yksikkö) kirjainten lukumäärä  =  H.

Kuka on siis epäilty? Miten kaikki meni? Sen saat tietää Checkeristä. Tosin Checkeri julkaistaan vasta FTF -löydön jälkeen joten ensilöytäjä saa selostuksen hieman jälkikäteen.

61 A.BCD - 23
25 E.FGH – 117

Tarkasta ratkaisusi

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

30 Logged Visits

Found it 26     Didn't find it 1     Write note 2     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.