Skip to Content

<

Kuusijärvi

A cache by Migo83 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/31/2014
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tämä multikätkö esittelee yhtä Vantaan suosituimpaa ulkoilualuetta, Kuusijärveä. Kätkö koostuu kuudesta välipisteestä sekä loppupurkista. 

 


Kuusijärvi ja sen ympäristö on suosittu virkistysalue. Kesällä Kuusijärvellä vierailee ruuhkaisimpina aikoina jopa tuhannet ihmiset päivässä, nauttien uimarannasta ja muista alueelta löytyvistä palveluista. 

Kuusijärveä kiertää valaistuja ulkoilureittejä yhteensä 1,8 km. Polkujen varrelta löytyy makkaranpaistopaikka sekä muutama onkilaituri. Uimarannan läheisyydessä on myös liikunta-alue jossa voi pelata koripalloa, rantalentopalloa tai sulkapalloa. Talvisin järveä kiertävät hiihtoladut ja järvi on myös suosittu avantouintipaikka. Saunat ovat käytössä ympäri vuoden ja alueelta löytyy myös yleinen savusauna. Päärakennuksessa sijaitsee kahvila-ravintola.

Kuusijärvellä on pitkä historia virkistyspaikkana. Järvellä vierailleista historian henkilöistä voi lukea tarkemmin esimerkiksi tästä kätkökuvauksesta. Kyseiselle kätkölle kannattaa poiketa, sillä sieltä on hyvät näkymät järvelle.

Kuusijärvelle pääsee hyvin myös julkisilla, bussipysäkki sijaitsee aivan alueen portin vieressä. Tarkemmat bussit ja niiden aikataulut löytyvät täältä. Jos saavut omalla autolla niin huomioithan että pysäkointialueen puomi on avoinna klo 7-21 välisenä aikana. Kätkön välipisteet on mahdollista kiertää lumettomana aikana lastenvaunujen kanssa. Runsaslumisena talvena parempi kulkuväline on pulkka. Loppupurkille ei vaunujen kanssa pääse kesälläkään, mutta purkki on vain n. 20 m sivussa ulkoilureitiltä.

Kätkö

Multin kuusi välipistettä A-F muodostavat reitin järven ympäri. Reitin voi kiertää kumpaan suuntaan tahansa. Kultakin välipisteeltä saat yhden luvun joiden avulla saa laskettua purkin kätköpaikan koordinaatit. 

A - Silta (60° 18.852 E 025° 06.767)

Alkukoordinaatit johdattavat sillalle jonka päällä kulkee talvella hiihtolatu. Sillan vasemmassa reunassa on liikennemerkki joka osoittaa ajoneuvoille sillan korkeuden. Pyöristä luku ylöspäin seuraavaan tasalukuun ja vähennä 3. Tämä on luku A.

B - Savusauna (N 60° 18.819 E 025° 06.927)

Täältä löytyy Kuusijärven savusauna. Edellinen sauna paloi vuonna 2011 ja nykyinen valmistui syyskuussa 2013. Saunan terassin kattoa tukee joukko pystytolppia. Laske tolppien lukumäärä ja vähennä luvusta 9. Tämä on luku B.

C - Nuotiopaikka (N 60° 18.722 E 025° 07.023)

Kuusijärvellä on kaksi yleisessä käytössä olevaa nuotiopaikkaa joissa on mahdollista paistaa vaikka makkaraa. Tämä on niistä toinen. Betonista nuotiopaikkaa kiertää kehä penkkejä jotka ovat betonisten jalkojen päällä. Laske betonijalkojen lukumäärä ja lisää 2. Tämä on luku C.

D - Onkilaituri (N 60° 18.686 E 025° 06.877)

Kuusijärven kaloja voi yrittää narrata joltakin rannalta löytyvältä onkilaiturilta. Annetut koordinaatit johdattavat sinut valaisinpylväälle jonka läheisyydestä löydät yhden onkilaituireista. Valaisinpylväs on tuettu kolmella metallisella tuella jotka on kiinnitetty tolppaan pulteilla. Laske kuinka monella pultilla yhteensä tuet on tolppaan kiinnitetty. Tämä on luku D.

E - Kuntorata (N 60° 18.737 E 025° 06.648)

Järveä kiertää vaihtelevassa maastossa kulkeva kuntorata, johon talvella vedetään hiihtoladut. Jos kierrät järveä talvisaikaan niin vältäthän latupohjalla kävelemistä. Annetuissa koordinaateissa on valaisintolpassa kyltti, jossa on kaksi sanaa. Laske alemman sanan kirjaimet ja vähennä luvusta 5. Tämä on luku E.

F - Lihaskuntoilua (N 60° 18.812 E 025° 06.654)

Muun aktiviteetin lomassa voi tälle paikalle pysähtyä tekemään pientä lihaskuntohuoltoa. Paikalta löytyy useita telineitä erilaisten lihaskuntoliikkeiden harjoittamiseksi. Paikalta löytyy pyöreistä hirsistä tehty katos. Laske katoksen pystytolppien lukumäärä ja vähennä 8. Tämä on luku F.

Kätköpurkki

Kätköpurkki löytyy koordinaateista N 60° 18.CBA E 025° 06.DEF

Kätköpurkki on 0,8l rasia jossa on lokivihko, kynä, teroitin, kätkötiedote sekä vaihtotavaraa pikkukätköilijöille. Ethän vie teroitinta mennessäsi.

Hauskaa etsintää!

T. Mikko

 

Lähteet

Vantaan kaupunki

http://www.vantaa.fi/fi/ymparisto_ja_luonto/vesi/joet_purot_jarvet/kuusijarvi

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

619 Logged Visits

Found it 601     Didn't find it 2     Write note 13     Publish Listing 1     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 13 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.