Skip to Content

<

Aan de rand van Steenwijkerland #54 Reloaded

A cache by GeoMullie & Suzukie Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 7/31/2014
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Specifieke cache informatie De Rand van Steenwijkerland # 54

Gewoon een Randje


Overzicht:

Een overzicht van de cache's die al geplaatst zijn klik op het onderstaande plaatje.

De cache serie:

Het idee van de serie: `De rand van Steenwijkerland` is om met zoveel mogelijk verschillende cachers/teams een serie neer te zetten (uit Steenwijkerland en eventueel van buiten de gemeente). Deze serie heeft als doel gemeente Steenwijkerland te laten zien. De gemeente die zoals eerder al genoemd grenst aan de provincies Drenthe, Friesland en Flevoland. Door de verschillende caches langs de rand van Steenwijkerland willen we uiteindelijk een soort van route creëren langs de randen van Steenwijkerland. Doordat de caches door verschillende mensen worden uitgezet, hopen we op verschillende verstoptechnieken, originele vindingen, verschillende moeilijkheidsgraden en natuurlijk een leuke serie caches.De gemeente:

Steenwijkerland (Nedersaksisch: Steenwiekerlaand of Stienwiekerlaand) is een gemeente in de Kop van Overijssel in de Nederlandse provincie Overijssel. De gemeente telt 43.317 inwoners (1 april 2011, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 322 km².En is wat betrefd oppervlakte een van de grootste gemeentes van Nederland
De gemeente grenst in het noorden aan de Friese gemeenten Lemsterland en Weststellingwerf, in het noordoosten en oosten aan de Drentse gemeenten Westerveld en Meppel, in het zuiden aan de Overijsselse gemeenten Staphorst en Zwartewaterland en in het westen aan de Flevolandse gemeente Noordoostpolder.

De gemeente is op 1 januari 2001 ontstaan door het samenvoegen van de gemeenten Brederwiede, IJsselham en Steenwijk. Aanvankelijk was de naam van de nieuwe gemeente ook Steenwijk, maar op 1 januari 2003 werd de gemeente hernoemd tot Steenwijkerland. De gemeente komt grotendeels overeen met het historische Land van Vollenhove, naast Twente en Salland de derde landstreek van Overijssel.

De streektaal in een groot deel van de gemeente (ten noorden van de lijn Blokzijl-Wanneperveen) is Stellingwerfs, een Nedersaksisch dialect dat ook in twee aangrenzende gebieden - de Friese Stellingwerven en het grootste deel van het Drentse Westerveld - gesproken wordt. De dialecten in het overige deel van de gemeente vallen onder het Sallands.

Meedoen aan deze serie:

Iedereen die mee wil doen met het uitzetten van deze serie is van harte welkom. We willen de pagina opmaak een beetje hetzelfde houden (wapen van Steenwijkerland op de achtergrond + gemeente logo boven aan) en daarnaast willen we graag een nummering aanhouden(#1,#2 enz. enz.). Als je een cache wil uitzetten voor deze serie stuur dan s.v.p. even een berichtje. Je krijgt dan de html code`s door gestuurd + het cache nummer toegewezen. Hopelijk is dit het begin van een leuke nieuwe serie caches!
Iedereen die mee doet of mee wil doen alvast bedankt!


credits:

informatie over Steenwijkerland komt van WikipediaAdditional Hints (No hints available.) 

Find...

580 Logged Visits

Found it 562     Didn't find it 9     Write note 2     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 4     

View Logbook | View the Image Gallery of 16 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.