Skip to Content

<

Puumalan silta

A cache by sarkpe & maltsa Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/01/2014
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kamottu peruskätkö Puumalanvirran rannalla.


Puumalan silta eli aiemmin Saimaan silta tai Puumalansalmen silta on Puumalassa sijaitseva liittopalkkisilta, joka ylittää Saimaan syväväylän Puumalansalmessa. Silta sijaitsee Puumalan kirkonkylän keskellä ja se korvasi valmistuessaan Suomen päätieverkoston viimeisen lossin. Sillan erikoisuus on maisemahissi, jolla pääsee sillalle salmen rannalta. Hissin päällä on ravintola ja hississä voidaan kuljettaa myös kevyen liikenteen ajoneuvoja. Sillan nimi valittiin yleisöäänestyksen avulla.Silta oli valmistuessaan maamme toiseksi pisin silta, 781 m. Teräsrakenteen asennustyössä vuolaan virran päällä asennettiin suurimpia siltatöissä näin käsiteltyjä kappaleita, suurin oli 106 m pitkä ja painoi 600 tonnia. Jalankulku- ja polkupyöräliikenteen johtaminen maisemahississä alhaalta tori- ja laituritasolta sillan kannelle on myös ainutlaatuista maassamme. Sillan virallinen vihkiäistilaisuus oli 31.10.1995. 

Aiemmin Puumalansalmi on strategisen sijaintinsa vuoksi ollut usean Ruotsin ja Venäjän välisen taisteluen tapahtumapaikka 1500-luvulta lähtien. Siitä muistuttavat Puumalan kunnan vaakunassa olevat tykinkuulat.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

386 Logged Visits

Found it 363     Didn't find it 19     Write note 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 13 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.