Skip to Content

This cache has been archived.

team-timmerman: Bij cachecontrole bleek de cache verdwenen.

More
<

PET Pavilion

A cache by team-timmerman Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 8/5/2014
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


24 mei 2014 is het Pet Pavilion geopend. Het duurzame paviljoen is een project van LOOS.FM_tijdelijke monumenten, een samenwerkingsverband van architect Michiel de Wit en kunstenaar Filip Jonker.

Het Pet Pavilion bestaat uit een staalskelet met gevels uit transparante golfplaten. De gevels zijn opgebouwd uit een binnen- en een buitenplaat, waartussen petflessen zijn gestort. Vergelijkbaar met betonbekisting zorgen daarbij cilinders tussen de platen voor stabiliteit. De cilinders zijn afgekeurde doppen.

Het paviljoen is niet alleen duurzaam met betrekking tot de gevels uit hergebruikt plastic. De houten balklaag voor het dak is bijvoorbeeld afkomstig uit een eerder project van LOOS.FM: de Abandontus Gigantus, ook bekend als de legostenenkerk. Verder kan de gehele constructie in een dag worden ontmanteld en elders opnieuw worden opgebouwd.

Gedurende vijf jaar zal het paviljoen in het Robsonpark in Enschede staan. Het zal onder andere dienst doen als informatiecentrum over plastic afval, de problemen zoals de plasticsoep in de oceanen en de mogelijkheden tot hergebruik. Het paviljoen is een tijdelijk onderdeel van het wijkpark, dat tegelijkertijd met het gebouw is geopend.

Plastic soep?
Daarmee wordt de enorme hoeveelheid plastic afval in de Grote Oceaan bedoeld. Er wordt zo vreselijk veel plastic afval weggegooid, met alle kwalijke gevolgen van dien. Een deel komt weer in de voedselketen terecht.

Hoeveel plastic gooien we met z’n allen weg?
Schrik niet: in Nederland ruim vijf miljard kilo per jaar. Dat is ongeveer 350 kilo per persoon. En dat wordt steeds meer.

Veel plezier met het zoeken naar de cache en neem een kijken binnen als het open is!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

210 Logged Visits

Found it 198     Didn't find it 3     Write note 3     Archive 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 1     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 19 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.