Skip to Content

<

Hietasalmen Silta

A cache by Pirkkoli Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 8/10/2014
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tämä on small-kokoinen siltakätkö Keski-Suomessa. Purkissa on kynä ja sinne mahtuu pieniä kulkijoita.

This is a bridge cache in Central Finland. The contain includes logbook and pen.

 


Hietasalmen silta on rakennettu vuonna 1974. Sillan rakennutti kyläläiset ja sen rakensivat silloiset Keuruun pioneeripataljoonan varusmiehet. Silta tuli tarpeeseen Väihkölän kyläläisille, sillä se lyhensi matkaa Joutsan kuntakeskukseen lähes 20 kilometriä. Kunta ei suostunut vuosien neuvottelujenkaan jälkeen siltaa rakennuttamaan, sillä kylällehän oli jo tie - tosin pitkä ja mutkainen. Onneksi kylältä löytyi vaikutusvaltainen puuhamies, joka monista epäilyistä huolimatta sai kuin saikin Keuruun pioneerit siltaa rakentamaan, mutta sillan rakennuskustannukset jäivät kyläläisten itsensä maksettavaksi.

Kyläläiset – ja varsinkin kylän naiset – tekivät sillan rakentamisen mahdollistamiseksi todella paljon töitä, sillä he käytännössä ruokkivat monikymmenpäisen varusmiesjoukon usean kuukauden ajan. Ja kun puhutaan 1970-luvusta, niin tehtävä ei ollut helppo varsinkaan, kun siihen aikaan lähes joka talossa oli myös karja hoidettavana. Ruokaa tehtiin vuoropäivinä eri taloissa ja se kuljetettiin 40 litran maitotongissa vanhaa peltotietä pitkin traktoreilla noin kahden kilometrin päässä olevaan pioneerien telttaleiriin.

Hieno tervalta tuoksuva puusilta kuitenkin valmistui kevättalvella 1974 ja harjakaisia vietettiin lähitalossa koko kylän voimin. Varusmiehetkin saivat ensimmäistä kertaa tutustua paikalliseen janojuomaan eli sahtiin. Kaikille se ei tuttua ollutkaan ja varoituksista huolimatta jano oli ilmeisen kova, sillä tiettävästi ainakin yhden varusmiehen sotilaspassia oli kuivateltu seuraavana aamuna sillan kaiteella.

Sittemmin tie ja silta siirtyivät valtion omistukseen ja kunnossapidettäviksi. 30 vuotta silta oli alkuperäisessä kuosissaan, mutta vuonna 2004 tehdyssä remontissa siihen tehtiin uusi kansi – edelleen puusta. Kaiteet ovat nykyisin metallia mutta runko on edelleen alkuperäinen.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

173 Logged Visits

Found it 165     Didn't find it 3     Write note 2     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.