Skip to content

PAKKALANKULMAN PUPUN PIILO Traditional Geocache

This cache has been archived.

raitti4: Ei kerta kaikkiaan löytynyt.. Pekko tyttärenpoika kävi ja tutki. On viety koko kamo. Harmi

More
Hidden : 08/17/2014
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tätä kätköä etsiessäsi on parasta tulla paikalle pyöräillen joko päiväkodin puolelta tai Lidlin parkkipaikkaa hyväksikäyttäen Mustimäentietä. Tie kiemurtelee ylös ja pyöräilijä joutuukin kuntoilemaan oikeasti. Autolla ei kannata kätkölle ajaa, koska ylhäällä ei ole luvallista parkkipaikkaa, jätä siis suosilla vaikka Lidlin pihaan.

Pirkkalan kylä Pakkalankulma sijaitsee Partolan kauppakeskittymän läheisyydessä. Alueella asuu noin 500 ihmistä, joista suurin osa Mustimäen alueella.
Pakkalankulman alueen asutus alkoi muodostua jo 1920-luvulla mahdollisimman lähelle Pereen teollisuuskeskittymää, lähinnä Pakkalantien ja Elinantien varsille. Seuraavien vuosikymmenten aikana alueen kasvaminen oli erittäin hidasta - ennen 1991 aloitettua laajennusta Pakkalankulmalla oli vain 30 omakotitaloa, kertoo Wikipedia. Talvisodan aikana Pakkalankulmaa pommitettiin ajoittain ankarasti, mutta kuin ihmeen kaupalla henkilövahingoilta vältyttiin.

Pakkalantien varrella toimi ennen sota-aikaa ainoa alueen teollisuusrakennus, paperipussitehdas. Lähestyessäsi kätköä näet alueen Pakkalankulman oman päiväkodin Pakkalanlyhdyn, joka on perustettu 1998.

Kätkön on tehnyt alueella asuva nuori herrasmies Pekko yhdessä Ukkinsa kanssa. Vaihtareita mahtuu kohtuullinen määrä. Kätkön aukaisumekanismi on varmaan monelle tuttu: Paina ja käännä.

Additional Hints (No hints available.)