Skip to Content

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.

Mystery Cache

S13 - Maan paras eriste

A cache by makaju Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 9/6/2014
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

S13 - Salolainen tusina

Vuosi on kulunut salolaisen facebook-ryhmän edellisestä Ros - Rise of Salo tempauksesta. Tänä vuonna ryhmä toistaa tempauksensa ja on piilottanut lukuisia kätköjä teemalla S13. Ryhmä toivottaa kaikille onnea etsintään ja purkeille pitkää ikää.


Tämän mystin boguksen läheisyydestä löytyy toinen laajalti (niin kotimaassa kuin ulkomaillakin) tunnettu salolainen yritys eli Finnfoam oy joka on perustettu vuonna 1982.

Kaikki jotka joskus ovat rakentaneet tai peruskorjanneet tuntevat firman tuotteet joista tunnetuin on eristelevyt. Tuotteen kehityksen läpimurto tapahtui kuitenkin vasta vuosia myöhemmin vuonna 1998 kun esimmäiset Finnfoam-lämpöeristelevyt valmistettiin suulakepuristetusta polystyreenistä hiilidioksia käyttäen. Näin ollen tuotteesta tuli erittäin ympäristöystävällinen eikä tuotteesta koidu haittaa terveydelle (vrt. asbesti). Samaista polystyreeniä käytetään myös elintarvikkeiden pakkausmateriaalina. Polystyreeniä voidaan myös sulattaa ja käyttää uudelleen raaka-aineena.

Finnfoamin mainostaa olevan “maan paras eriste” sillä se ei homehdu, lahoa, eikä mätäne. Siitä ei palaessa vapaudu haitallisia kemikaaleja, ei pölytä, eikä murene. Sitä on mukana työstää ihan tavallisilla työkaluilla ja se on materiaalina mukavan pehmeä käsitellä (vrt. lasivilla). Eristyskyky ohuenakin on erinomainen!

Eristelevyjen lisäksi tämän perhefirman toimintoihin kuuluu myös kiinteistö- ja vuokravälistystä Salossa sekä ledi valaisimien valmistusta Easy Led Oy toiminimen alla. Lisäksi Paimiosta löytyy nykyisin Finnfoamin omistama hiihtotunneli eli Finnfoan paippi.

Alla joitain tuotemerkintöjä jotka ehkä alan asiantuntijoille sanovat enemmän :)
FI-300/60
FF-EPS 100/200mm
FL-400/100 uraAdditional Hints (No hints available.) 

Find...

108 Logged Visits

Found it 101     Didn't find it 1     Write note 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated: on 1/27/2018 12:30:58 PM (UTC-08:00) Pacific Time (US & Canada) (8:30 PM GMT)
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page