Skip to Content

<

Kieverrysjärvet #2

A cache by pikkami & tapsa68 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/06/2014
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Peruskätkö läntisellä reitillä Kieverrysjärvien Syväsalmen ylityspaikalla.
An easy basic cache on western hiking route of Kieverrys lake on the crossing place (bridge) in protected nature area.Kieverrysjärvien alue on vanhojen metsien suojeluohjelman kohde, jossa on noin viisi kilometriä pitkä retkeilyreitti. Se on tunnettu kauttakulkupaikkana ja kulkukauppiaiden lisäksi alueen kautta on kulkenut mm. sotaväkeä ja pakolaisia. Niinpä ihmisen liikkumisesta alueella on paljon merkkejä, esimerkiksi runsaasti vanhoja polkuja ja vanhan metsäkämpän jäännökset. Kieverrysjärvien kautta on tiettävästi kulkenut myös Venäjän Karjalasta tulleiden laukkukauppiaiden reitti. Usein oli tapana kaivertaa vuosilukumerkintöjä vanhoihin petäjiin. Esimerkiksi Juolungan eteläpuolella olevassa vanhassa petäjässä vanhin merkintä on vuodelta 1833.

Alueen kautta on kulkenut myös "Pirtutienä" tunnettu kauppareitti Nurmeksesta Repolaan. Tätä kautta kuljetettiin mm. pirtua, minkä mukaan kansa reitin nimesi. Nimi säilyi pitkään, vaikka kauppareittinä se toimikin suhteellisen lyhyen aikaa 1910 - 20-lukujen taitteessa.

Suomen ja Venäjän valtakunnan raja on kulkenut Kieverrysjärvien läpi Stolbovan rauhan aikaan vuonna 1617. Nykyiselle paikalle raja siirtyi vuoden 1840 tienoilla. Nykyinen retkeilyreitti käy Juolunkajärven eteläpäässä aivan rajavyöhykkeen reunalla.

random image

Alueen nimistö kertoo muutoinkin seudun historiasta. Esimerkiksi Hukkasalmi on saanut nimensä, kun siihen vuonna 1893 hukkui pieni paimenpoika. Tästä kertoo pieni infotaulu Hukkasalmessa.(Lähde osin/source partly: http://www.luontoon.fi/Retkikohteet/muutsuojelualueet/kieverrysjarvet/ )

Lisätietoja/more information visit: http://www.luontoon.fi/Retkikohteet/muutsuojelualueet/kieverrysjarvet/

Kätköilijältä edellytetään ympäristövastuullisuutta: olla aiheuttamatta haittaa tai häiriötä luonnolle ja alueiden muille käyttäjille. Muista siis noudattaa kätköä hakiessasi suojelualueiden ohjeita ja sääntöjä.

Kätkön löytämiseksi ei tarvitse siirtää maa-ainesta tai rakenteita yms.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

32 Logged Visits

Found it 28     Didn't find it 2     Write note 1     Publish Listing 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.