Skip to content

This cache has been archived.

tomahg: [GAME OVER]

More
<

Klatrekveld i Grefsenkleiva

A cache by tomahg Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Wednesday, 08 October 2014
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Det at geocacher vokser på trær er slett ikke noe nytt fenomen. Mitt første cachefunn oppe i et tre skjedde så tidlig som i 2006, og året etter plasserte jeg min første geocache oppe i et tre. Selv om dette altså ikke er noe nytt fenomen har antallet geocacher plassert oppe i trær i Osloområdet nærmest eksplodert det siste året.

Noen av geocachene kan man få tak i mens man står på bakken. Noen kan kanskje de fleste klatre opp til uten å risikere liv og helse, og på noen kan man bruke en vanlig stige. Men det er også etter hvert et stort antall geocacher der det kan virke som om klatreutstyr er eneste mulighet, hvis man ikke vil gå til mer drastiske skritt som bruk av motorsag eller leie av lift...

Jeg har plukket opp at mange er veldig nysgjerrige og ønsker å forsøke treklatring med sikringsutstyr, men mange vet ikke hva de trenger av utstyr eller hvordan de skal bruke det.

Eventet varer fra kl 17:30 til 18:30 og i dette tidsrommet vil jeg vise frem hva slags utstyr jeg bruker, og demonstrere hvordan jeg bruker det.

For de som ønsker å vite noen flere detaljer: det vil bli demonstrert hvordan man får et tau opp i et egnet tre. Hvordan man klatrer opp tauet. Hvordan man firer seg ned. Altså i utgangspunktet SRT-teknikk med klatresele, grigri, ascender. Dersom det er stemning for det, kan det også være mulig å vise andre teknikker. Det vil også være et sterkt fokus på sikkerhet.

Etter eventets slutt vil de som ønsker få mulighet til å prøve utstyret i lav høyde. Har du eget utstyr, så ta det gjerne med. Det er altså ikke noe krav å være med på dette, selv om man ønsker å delta på eventet som tilskuer.

For at alle fremmøtte skal få med seg mest mulig, og for at alle skal få mulilghet til å spørre om det de lurer på, og for at flest mulig av de som ønsker å prøve skal få mulighet til det ønsker jeg å sette et tak på maksimalt 15 deltagere. Skriv derfor i loggen hvor mange personer som kommer. Når eventet avsluttes og de som ønsker kan få mulighet til å prøve klatreutstyret, vil de som meldte seg på først få mulighet til å prøve først.

 

Påmeldingsliste: (oppdateres fortløpende)

01. Draupne
02. akiil
03. reodor09
04. Catch
05. noesa
06. ogga1984
07. splush10
08. mamoreb
09. mamoreb
10. samuels1
11. vechtdal
12. aiva1705
13. Team Hvisthule
14. hansrn
15. skifreak.se

Klatrende assistenter:
01. Biffsjef
02. Valemon

Hvis du gjerne vil være med og opplever at dagen ikke passer, eller at de 15 plassene er fyllt opp - fortvil ikke! Dersom eventet blir vellykket, vil det komme et tilsvarende event innen kort tid...

Dette er ikke å betrakte som et kurs, og ingen vil forlate dette eventet som erfarne treklatrere (hvis de ikke allerede var det da de kom). Dette er kun ment som en kjapp introduksjon, slik at man selv kan avgjøre om dette er noe man har lyst til å utforske videre. Dersom man ønsker å forsøke seg videre, vil jeg anbefale at man søker mer kunnskap og skaffer seg ytterligere kompetanse. Uansett er det viktig at man øver i lav høyde og er forsiktig.

Selv er jeg hovedsaklig selvlært, og ikke noe av det jeg sier eller viser under eventet må tas som absolutte sannheter. Det som blir vist er kun min fremgangsmåte og min forståelse, du må gjøre dine egne vurderinger.

Det er ikke nødvendig med noen forkunnskaper for å møte opp, og jeg ønsker heller ikke å utelukke de som allerede er erfarne treklatrere. Alle er velkomne - så lenge det er ledige plasser!

Additional Hints (No hints available.)