Skip to content

This cache has been archived.

cervisvenator: Når et event er over, skal oppføringen arkiveres jf. retningslinjene http://www.geocaching.com/about/guidelines.aspx#event og veiledningen for arrangering av event http://www.geocaching.com/calendar/guide.aspx:

[i]Når et event er ferdig, arkiveres oppføringen av eieren.[/i]

Merk at deltagere fremdeles kan logge eventet, selv om det er arkivert.

More
<

TreklatreEvent - Høsten 2014 - Sandefjord

A cache by Isfrue og F-Pavels Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Sunday, 19 October 2014
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Det arrangeres et tilsvarende event i Skien samme dag, men det er ikke mulig for noen å melde seg på begge eventene.

TreklatringsEvent 2014 - Sandefjord
Har du fremdeles det lille ville og uredde barnet i deg, men trenger hjelp til å finne det fram igjen? Husker du den gode frihetsfølelsen det gav deg da du klatra opp i trær i hager og i skogen da du var barn? Som fuglen fri får treklatring frem de gode luftige tankene og følelsene igjen!
 

For gammel; alder sitter først og fremst i hode!
Høydeskrekk; sitter også i hode, og er til å overvinnes!
Sliten og slapp; kropp og hode trenger stadig å utfordres!
Ta geocaching bokstavelig talt til nye høyder og prøv treklatring da vel :-)

Det har i alle år blitt hengt geocacher opp i trær. De siste åra har det imidlertid blitt mer og mer vanlig at disse henges opp i stadig høyere og mere utfordrende trær. Mange av disse har dermed fått terrengrating (T) 5, dvs at man ikke kan friklatre, men at det kreves utstyr for å komme opp til de. Stiger, lift og andre tekniske remedier, er usikre og uhippe måter å nå disse på. Bli en treklatrer du også da vel!

Den sikreste og morsomste måten å komme opp i slike trær på er ved hjelp av tau, seler og diverse klatreutstyr. Det finnes en antall av utstyr man kan bruke, og et tilsvarende antall teknikker man kan anvende. Dette eventet er ment å demonstrere litt av utstyret man kan bruke, og et par forskjellige klatreteknikker. Vær obs på at dette IKKE er et kurs!

Sikkerhet er sjefen når det gjelder klatring generelt, og selvsagt også når det gjelder treklatring. Det vil også bli demonstrert noe av dette. Mange geocachere er veldig nysgjerrige og ønsker å forsøke treklatring med sikringsutstyr, men mange vet ikke hva de trenger av utstyr eller hvordan de skal bruke det. Her kan man få litt tips og ideer fra to selvlærte amatører ;-)

Det vil bli holdt et treklatringsevent i Skien, og et i Sandefjord samme dag, slik at flest mulig skal få mulighet til å delta. Isfrue fra Sandefjord (medlem av Vestfold Vikings) og Jarun fra Skien (medlem av Grenlandsmafiaen), med hjelpere, vil vise fram sitt klatreutstyr og sine klatreteknikker.

Eventet varer fra kl 15:00 til 17:00 og i dette tidsrommet vil vi vise frem hva slags utstyr vi bruker, og demonstrere hvordan vi bruker det. Det vil bli demonstrert hvordan man får klatretauet opp i treet, hvordan man klatrer opp i tauet. Og ikke minst, hvordan man firer/rappelerer seg sikkert ned.

Det vil være mulig for alle deltakere som har med en egen hjelm (klatrehjelm / sykkelhjelm / anleggshjelm) og selv prøve klatring i utstyret, i lav høyde. Har du eget sikringsbelte eller annet utstyr, så ta det gjerne med. Det er altså ikke noe krav å være med på dette, selv om man ønsker å delta på eventet som tilskuer. Som en "gulrot" for deltakerne vil eventets loggbok bli hengt opp for signering i en høyde av 3-5m på et av treningstrærne ;-)

For at alle fremmøtte skal få med seg mest mulig, og for at alle skal få mulighet til å spørre om det de lurer på, og for at flest mulig av de som ønsker å prøve seg på klatring selv, skal få mulighet til det, ønsker vi å sette et tak på maksimalt 10 deltagere. Skriv derfor i loggen hvor mange personer som kommer.Her gjelder førstemann til mølla; de 10 første som skriver de vil delta får bli med. Dersom eventet blir vellykket, vil det komme et tilsvarende event til våren / sommeren 2015.

Dette er ikke å betrakte som et kurs, og ingen vil forlate dette eventet som erfarne treklatrere (hvis de ikke allerede var det da de kom). Dette er kun ment som en kjapp introduksjon, slik at man selv kan avgjøre om dette er noe man har lyst til å utforske videre. Dersom man ønsker å forsøke seg videre, vil jeg anbefale at man søker mer kunnskap og skaffer seg ytterligere kompetanse. Uansett er det viktig at man øver i lav høyde og er forsiktig, husk sikkerhet først og sist!

Selv er vi selvlært, og ikke noe av det vi sier eller viser under eventet må tas som absolutte sannheter. Det som blir vist er kun våre fremgangsmåter og våre forståelser, du må alltid gjøre dine egne vurderinger. Det er kun deg selv som er ansvarlig for egen sikkerhet under all klatring!

Det er ikke nødvendig med noen forkunnskaper for å møte opp, og vi ønsker heller ikke å utelukke de som allerede er erfarne treklatrere. Alle er velkomne - så lenge det er ledige plasser!

OBS! Det vil trolig ikke bli servert hverken vårt eller tørt, ikke noen utlodding eller annet på dette eventet. Her blir fokuset kun på treklatring :-)

Additional Hints (No hints available.)