Skip to content

<

Polku Jukolaan: Paimio Alphabet - P

A cache by soppakoura Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/18/2014
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Jukolan viesti, yksi maailman suurimmista suunnistuskilpailuista, kilpailtiin ensi kerran v. 1949 Helsingin seudulla ja siitä lähtien joka vuosi ympäri maata Hankoniemeltä Lappiin ja Laitilasta Joensuuhun. Ensimmäiseen viestiin osallistui 41 joukkuetta.  Ensin oli vain miesten viesti. V. 1951 naiset saivat henkilökohtaisen kilpailun ja v. 1978 alkaen heilläkin on ollut viesti. Nykyään sekä Jukolan että Venlojen viesteissä on yhteensä noin 15 000 osanottajaa. Venlojen viestissä joukkueita on viime vuosina ollut 900-1100 ja Jukolassa 1300 – 1600 joukkuetta. Kilpailijat ovat iältään 14 – yli 70 vuotta. 4-osuuksinen Venlojen viesti juostaan päivällä ja 7-osuuksinen Jukolan viesti juostaan pääasiassa pimeällä. 2000-luvun alussa tapahtui Jukolan viestin voimakas kansainvälistyminen. Aikaisemmin joukkueita oli noin kymmenestä maasta, mutta nyt jo yli kahdestakymmenestä. Eniten ulkomaalaisia osanottajia tulee Ruotsista ja Norjasta. Ulkomaisten osuus on noin 20%. Jukolan ja Venlojen viestin on voittanut vain suomalais-, ruotsalais- ja norjalaisjoukkue.

Paimiossa juostaan vuonna 2015 Jukolan ja Venlojen viesti, jonka järjestävät Paimion Rasti ja Turun suunnistajat. Viesti on nimetty Louna-Jukolaksi ja polku Jukolaan on Louna-Jukolan oma motto. 13.–14.6. 2015 kisattavien, järjestyksessään 67. Jukolan Viestin ja 48. Venlojen viestin kilpailukeskus nousee E18-moottoritien eteläpuolelle, aivan Paimion kuntakeskuksen läheisyyteen. Kilpailualue sijaitsee maantien 110 eteläpuolella Mäntyrinteen ja Hiekkahelmen alueella.

Jukolan Jussit ja Venlat ovat juosseet Paimiossa ennenkin.

Turun Suunnistajat järjesti tapahtuman vuonna 1972 tulevan Louna-Jukolan maastossa. Tuolloin kilpailussa ylitettiin ensimmäisen kerran 400 joukkueen rajapyykki. Tässä Jukolassa nähtiin maailman pisin kiiltomato, jonka kärjessä juoksi Kurikan jätti Juha Mieto.

Jukolan viesti järjestettiin edellisen kerran Paimiossa vuonna 1993, jolloin järjestelyistä vastasivat Paimion Rasti ja Sauvon Urheilijat. Kilpailukeskus oli aivan Paimion keskustan kupeessa; nykyisen Alvar Aallon tien oikealla puolella peltoalueella radan varressa. Kisaporttina oli sähköpylväistä tehty maailman suurin rastileimasin.

Ennen vuoden 2015 Jukolahuumaa käydään kuitenkin tutustumassa vuoden 1993 Jukolamaastoon. Alla olevissa kuvissa on kyseisen Jukolan toisen osuuden kartta. Kuten huomata saattaa, ovat kartat hieman muuttuneet vuosien varrella. Kätkölle pääsee joko tavallisesti koordinaatteja seuraamalla tai etsimällä kartan avulla viidennen rastin. Todellinen Jukolafanihan käy loggaamassa kätkön puolen yön pimeinä tunteina otsalampun kera, koska Jukolan toista osuutta juostaan yleensä puolen yön aikoihin.

Löytämisen iloa!

Huom! Kätkö ei ole 2015 Jukolan viestin harjoituskieltoalueella.

**********************************************************************************************************
FTF-löytäjän toivotaan tekevän seuraavan aakkoskätkön muutaman viikon kuluessa. Kätkön nimessä tulee olla järjestyksessä seuraava aakkonen. Seuraava kätkö voi olla helpohko tradi, multi tai mysteeri. Kätkön tulee olla Paimion alueella. Mikäli tämän kätkön FTF-löytäjä ei halua tai voi tehdä seuraavaa aakkoskätköä, niin tällaisessa tapauksessa tämän kätkön tekijä, sarjan aloittaja tai joku muu kätkösarjan tekemiseen osallistunut organisoi seuraavalle kätkölle toisen tekijän. Nimeä uusi kätkö samalla periaatteella, kuin tämä löytämäsi. Kätkön teeman ei tarvitse olla jokin tietty paikka, vaan sen teemana voi olla jokin paimiolainen ilmiö, tarina, historiallinen tapahtuma tai tuotekin (muista kuitenkin että ei varsinaista kaupallista mainontaa kätköjen yhteydessä!) - kunhan kätkön teema liittää sen kulloiseenkin aakkoseen. Tarkoituksena on saada uusia laadukkaita kätköjä lähialueen mielenkiintoisiin paikkoihin. Tavoitteena on myös tuottaa Paimion alueelle uusia kätköjä uusien kätkijöiden toimesta. Luonnollisesti tavoitteena on tehdä sarjaa A:sta Ö:hön saakka. Kopioi tämä tähtien välinen osuus tekstistä seuraavan kätkön kuvaukseen jotta kätkösarja jatkuisi.
**********************************************************************************************************

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.