Skip to Content

<

X – Xmas Trees – Jämsän aakkoskätköt

A cache by M&JP Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 12/26/2014
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


"Joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella!"

Joulu tulee ja menee joka vuosi, ja lähes yhtä varmasti koristeltu joulukuusi kuuluu olennaisena osana liki jokaisen talouden jouluperinteeseen. Kauniilla valoilla somistettuja pihakuusia näkyy myös monen talon pihapiirissä, samaten kuin useimmissa keskustaajamissa kaikkien asukkaiden ja kulkijoiden iloksi pystytettyjä suurempia joulukuusia.

Tämä kätkö esittelee muutaman paikallisen joulupuun, joiden sijaintipistettä apuna käyttäen löydät itse kätköpaikalle. Kuusia olisi useampiakin pitkin pitäjää, mutta tässä tehtävässä et tarvitse kuin neljän ohessa kerrotun koordinaatit. Liikkua ei siis tarvitse ennen purkin etsintöjä, mutta toki voit käydä kuusia ihailemassa!

Tehtävä: valitse aluksi Jämsän Äijän aukiolle annetut koordinaatit, ja vedä sieltä viiva Kenraalintien päässä sijaitsevalle kuuselle. Tämän jälkeen tee uusi viiva Nikkarinaukiolta Hiidenmäen luona olevalle kuuselle. Nyt olet saanut kartalle aikaiseksi ruksin. Näiden viivojen leikkauspisteestä kulkemalla 7488 metriä suuntaan 158,9° löydät kätköpurkin. Jotta tehtävä olisi helpompi aloittelijallekin, TÄSTÄ löytyy riittävän tarkka työkalu viivojen vetelyyn.

Parkkipaikkaa havitteleville sopiva kohta löytyy loppupisteeltä 340m suuntaan 349°, ja muualle ei autoa kannatakaan sijoittaa kulkuteiden tukkeeksi. Kätkölle vievä polku on helppo paikantaa maastokarttaa tutkimalla. Polkua vastapäätä olevan talon asukkaat ovat tietoisia kätkön olemassaolosta, mutta häiritä heitä ei silti tarvitse sen enempää kuin muitakaan tien varrella asuvia.

Vaikka loppupisteen löytäminen on tehty näinkin helpoksi, on itse purkkikin piilotettu melko ilmeiseen jemmaan kallionkoloon, kuusien vartioimalle paikalle. Kunnollisia joulukuusia täältä ei kylläkään löydy, mutta kaunista suomalaista metsämaisemaa enemmän ja vähemmän. Kolosia tutkiessa kannattaa kuitenkin katsoa mihin kätensä työntää, sillä aikojen saatossa joku on piilotellut kallion rakoihin tyhjät pullonsa ja peltipurkkinsa.


Jämsän aakkoskätkösarjan ohjeet:


1. Sarjan kätköt sijaitsevat Jämsän kaupungissa, nykyisen kunnan rajojen sisäpuolella
2. Kätköt tehdään aakkosjärjestyksessä
3. Kätköt esittelevät jonkin Jämsäläisen paikan, yrityksen, yhdistyksen, tapahtuman tai henkilön, joka alkaa vuorossa olevalla aakkosella*
4. Aakkoskätköjen tulisi mieluiten olla suhteellisen helppoja tradikätköjä, mutta multit ja mysteerit eivät ole poissuljettuja, kunhan vaikeusaste säilyy kohtuullisena
5. Toivottavana on, että kätkön FTF-löytäjä, taikka joku seuraavista löytäjistä, halutessaan tekisi uuden kätkön, joka alkaa aakkosten seuraavalla kirjaimella. Mikäli löytäjä päättää jatkaa sarjaa, pyydetään häntä loggauksessaan ilmoittamaan aikeistaan päällekkäisyyksien ehkäisemiseksi. Jos vapaaehtoisia ei ilmene, sarjan aloittajat jatkavat aakkoskätköjen toteuttamista. Tarvittaessa apua saa pyytää aloittajalta taikka joltakulta muulta. **
6. Kätköjen nimet ovat muotoa "A - Auliksen olympialaiset - Jämsän aakkoskätköt"
7. Sarjaa voidaan haluttaessa jatkaa numeraalisesti 0-9:ään
8. Nämä ohjeet pitää liittää kaikkiin Jämsän aakkoskätköihin

( * Yritysten ja kaupallisten/aatteellisten yhdistyksien sekä poliittisten tahojen esittely suositellaan toteutettavan neutraaliin, "ei-markkinoivaan" sävyyn)
( ** Sarjan aloittajat: M&JP)

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

64 Logged Visits

Found it 63     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.