Skip to Content

<

Rannanjärven tappopaikka

A cache by taharot Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/08/2014
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Rannanjärven Antin tappopaikka

 

Antti Rannanjärvi syntyi 4.4.1828 Ylihärmän Haapojan kylässä torpparin poikana. Hän menetti varhain äitinsä ja taloon tuli äitipuoli, joka oli vain viisi vuotta Anttia vanhempi.

Antista tuli isohkon talon isäntä ja häjyjen johtaja Ylihärmässä samoin kuin Isontalon Antistakin Alahärmässä. He olivat keskenään sirpaleserkut. Kerrotaan, että Rannanjärven Antti olisi ollut parivaljakon aivot. Hän kulki edellä ja Isontalon Antti perässä ja tämän jäljessä ns. pikkuhäjyt.

Vuonna 1847, vain 19-vuotiaana, Antti tuomittiin ensimmäisen kerran tappelusta, kotirauhan rikkomisesta ja puukon kannosta.

 Antti kuoli 54-vuotiaana 12.8.1882 Ylistaron rajalla Ylihärmän puolella Rytinevalla elotalkoitten jälkimainingeissa kortesjärveläisen "Prännin Erkin" puukosta saamaansa iskuun.

Rytinevalla, Ylihärmän puolella, Ylistaron rajalla, räätäli Modinilla oli viljan leikkuutalkoot ja Antti meni auttamaan toisen avioliittonsa poikaa, Kustaata, joka oli jäänyt tappelussa alakynteen ja hakenut isänsä avukseen. Rannanjärvi oli humalassa. Hänellä oli jotain vanhaa kaunaa Prännin Erkkiä kohtaan. Ilmeisesti tämä oli ollut todistamassa käräjillä Anttia vastaan. Antti työnsi Erkin savikuoppaan, missä oli hieman vettä ja painoi häntä veteen aina uudestaan ja uudestaan. Kun Antti lähti hakemaan seivästä avukseen, pääsi Erkki ylös kuopasta, juoksi Rannanjärven perään ja sai iskettyä häntä puukolla. Rannanjärvi ei "pohojalaasena, mahtavana häjynä keherannu" sanoa, että oli hävinnyt tappelussa. Hän nousi rattaille mennäkseen kotiinsa, mutta veri vuosi kuiviin ja niin hän kieri rattailta ojaan kuolleena.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

124 Logged Visits

Found it 116     Didn't find it 3     Write note 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.