Skip to Content

This cache has been archived.

Cyriljo: Deel van de cache was verdwenen, en stond vol met water, en ik ben nu niet in staat om deze cache te vervangen.

More
<

1e Carpoolcache van Dinteloord

A cache by Cyriljo Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/27/2014
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Carpoolen

Carpoolen of autopoolen is het deelgebruik van de auto, voornamelijk voor het woon-werkverkeer. Het verdelen van de autokosten over de inzittenden is een belangrijk kostenvoordeel. In België bestaat bovendien een fiscaal voordeel voor carpoolen.  

Geschiedenis

Carpoolen, autopoolen genoemd, werd populair bij de oliecrisis van 1973. Eerder al, tijdens de tweede wereldoorlog, werd het in de Verenigde Staten gebruikt als rantsoeneringsmiddelen. De komst van mobiele telefoons en het internet heeft gezorgd voor vergemakkelijking, en daarmee een groei, van het carpoolen. In Europa hebben onder meer de Nederlandse en Belgische overheden de afgelopen jaren vele carpoolplaatsen langs de wegen aangelegd. Ook werden aanvankelijk rijstroken aangelegd enkel bedoeld voor carpoolers maar deze optie is inmiddels verlaten. Een voorbeeld hiervan in Nederland was de wisselstrook op de A1 die oorspronkelijk bedoeld was als carpoolstrook.  

Doelstellingen en methoden

Carpoolen wordt ook vaak gezien als een oplossing voor het fileprobleem. Ook worden voordelen voor het milieu genoemd, omdat er minder uitstoot van broeikasgassen plaatsvindt door het delen van afgelegde kilometers. In zowel België als in Nederland zijn er verschillende non-profit organisaties en websites om een carpoolafspraak te maken. In Nederland bestaat toogethr en wegmetfiles. In Vlaanderen bestaat taxistop.  

Nu hebben ze met het aanleggen van de nieuwe A4 tussen Dinteloord en Bergen op Zoom, bij Dinteloord ook een mooie carpoolplaats gemaakt.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

527 Logged Visits

Found it 518     Didn't find it 2     Write note 5     Archive 1     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 16 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.