Skip to Content

<

RKP Ruttois

A cache by hildah Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 12/12/2014
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Geokätköilyä Rutolan kyläpoluilla

Rutolan kyläpolku tutustuttaa kävijän Rutolan kylän, siellä toimineen sahan sekä Salpalinjan historiaan. Kyläpolku on 3,5 km pitkä ja se alkaa Rutolan VPK:n palotallilta. Palotallin seinässä olevasta pääopastaulusta löytyy tietoa Rutolan kyläpolusta. Polku kulkee idyllisten kyläteiden varsilla poiketen myös kauniisiin järvenrantamaisemiin. Polun varrella on kuusi alueen historiasta kertovaa opastaulua. Polun varrella on myös kasvi,- eläin- ja sienilajeja esitteleviä lajintunnistustauluja, jotka tekevät Rutolan kyläpolusta myös kivan luontoretkikohteen ja nyt polun ympäristöön on tehty vielä päiväkävelyn pituinen geokätköreitti. Talvella osa RKP kätköistä on helppo saavuttaa hiihtäen, sillä reitin tietyllä osuudella on valmis hiihtolatu. Muutamalla kätköllä lumikengät saattavat olla suksia sopivammat apuvälineet. Jos pysäköit geokulkuneuvon VPK:n palotallien lähelle, muista parkkipaikan valinnassa, että paloautojen tulee aina päästä talleista esteettömästi ja nopeasti liikkeelle!

Pienehköstä Ruttoisten maalaiskylästä pohjoiseen johtavan tien varrella toimi 1800-luvun lopulla Ruttoisten Rustholli.  Sata vuotta sitten saattoikin näillä poluilla törmätä Rovon rouvien ompeluseurasta palaaviin naisenpuoliin. Kylä kasvoi nopeasti vuosisadan vaihteessa ja vasta 1930-luvulla Rutola nimi alkoi syrjäyttää vanhan Ruttoiskylän nimen.

Kätkössä ei ole kynää. Kätkö löytynee vähän lumen aikaan helpostikin. Palauttaisitko kätkön ja myös lokin (mikä niin usein on löytynyt väärästä paikasta) huolellisesti paikoilleen vierailusi jälkeen. Kiitos

Otapa kätköstä löytyvä koodi talteen, sillä tarvitset sitä RKP Bonus-kätkön koordinaattien ratkaisuun.

Kätkön lokkaukseen tarvittavat työkalut on kaikilla teillä käsissänne. Lokkauksen pitäisi onnistua vaikka yksi niistä viidestä olisi keskellä kämmentä.

HUOM! Kätkön paikka muutettu ulkopuolisista syistä johtuen 3.7.2015. Uuden kätköpaikan koordinaatit N 61 02.608 E 028 02.194.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

493 Logged Visits

Found it 467     Didn't find it 10     Write note 8     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 2     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.