Skip to Content

<

Säyrylän silta

A cache by Eeroos Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 01/25/2015
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkö on helpohko "ohikulkupurkki".


Uusi Säyrylänsalmen silta sijaitsee Patalahti nimisen järven puolessavälissä Himos Hiihtokeskuksen kohdalla. Silta yhdistää valtatien 9 ja Säyryläntien. Sillan kokonaispituus on 27 metriä ja hyötyleveys 11 metriä.

Samalla paikalla ollut Säyrylän vanha silta oli rakennettu v.1968 ja se purettiin pois uuden sillan kohdalta loppukesällä v.2014. Sen hyödyllinen leveys oli 5,85 m

Ennen tätä edellä mainittua siltaa koulumatkat ja kylän yhteisiin tapaamisiin kuljettiin salmeen rakennettua pengerrystä ja kävelysiltaa pitkin mitä pidettiin kunnossa osittain talkoovoimin, suurempiin korjauksiin jouduttiin kaksikymmentäluvulta alkaen suostuttelemaan kuntaa. Talvella Patalahden ylitys onnistui jäätä pitkin. Vuosikymmenien mittaan Patalahden ylitys kävi monesti lapsille vaaralliseksi ja kävelysillan kunnosta kiisteltiin koulun olemassaolon ajan.

Säyrylän kansankoulu oli perustettu vuonna 1918 ja sai oman koulurakennuksen valmiiksi vuonna 1923. Säyrylän koulu lakkautettiin v.1967 minkä jälkeen paikalla oli leirintäalue.

Kunnostettu koulurakennus on nykyisin Himoshotellin alueen käytössä.

Säyrylänsalmessa pesii pienellä saarella lokkikolonia, johon kuuluu yhteensä noin 100 nauru- ja pikkulokkiparia. Lokkiluoto sijaitsee noin 80 metrin päässä sillalta katsottuna koilliseen. Patalahti ja Patajoen suisto toimivat muuton aikaan levähdys ja ruokailupaikkana vesilinnuille.

Säyrylänsalmentien ja Säyryläntien risteysalueella sijaitseva vesialue on merkitty osayleiskaavaan erityisten ympäristöarvojen vuoksi suojelluksi alueeksi. Linnuston pesimärauhoituksen vuoksi vesialueella liikkuminen on kielletty 1.4.–31.7. välisenä aikana.
Ota kiikarit mukaan kätkölle niin voit seurata lintujen kesäelämää.LAITTAKAA PURKIN KANSI KIINNI SITEN ETTÄ SE ON HELPPO AVATA ILMAN TYÖKALUJA.

Kuvassa Säyrylänsalmen ensimmäinen siltatyömaa. Huonokuntoinen poilkusilta kuvan oikeassa reunassa.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

805 Logged Visits

Found it 785     Didn't find it 4     Write note 9     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 9 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.