Skip to Content

<

Filmiä ja valoa

A cache by Tappara Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 01/10/2015
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Perinteinen kätkö ajoittain jästiherkällä alueella.

Alla hieman historiaa tästä kulttuurin upeasta ilmentymästä.


Tietoa Matin-Tuvasta

 

Keväällä 1928 päätti ylistarolainen liikemies Matti W. Luoma ryhtyä rakentamaan elokuvateatteria. Hanke oli vireillä lähes 12 vuotta. Talon perustukset valettiin syksyllä 1939 ja ensimmäinen elokuva Urhojen tie nähtiin hieman keskeneräisessä teatterissa 6.1.1941. 

Talo paloi keväällä 1959, mutta Matin poika - Aake Luoma - joka oli sodan jälkeen ottanut elokuvateatterin ohjat käsiinsä, rakensi tuhoutuneen tilalle nopeasti uuden. 

70 vuoden aikana Ylistarossa on neljän sukupolven energialla esitetty elokuvia, joita yleisö on eniten odottanut ja joita se ei milloinkaan unohda – ja niitäkin, joita kukaan ei enää kunnolla muista. Tänään tämä elokuvateatteri on Matti Luoman pojanpojantyttärien - Mari Keskisen, Marjo Keskisen ja Maija Kormanon - hoidossa. Matin-Tuvan projektorit käynnistyvät vuodessa noin 700 kertaa. Näytöksiä on joka päivä. Ohjelmistossa on Suomen ensi-iltaesityksiä melkein joka viikko.

Uudet digitaaliset, kolmiulotteiset (3D) ja perinteiset 35 mm:n elokuvat antavat yleisölle rinta rinnan entistä enemmän ajatuksia, kokemuksia ja mielikuvia. 

Teatterin pimeässä salissa tuntuu elokuvan lumo ja voima.

 

 

Filmiä ja valoa -elokuvafestivaali

 

Elokuvateatteri Matin-Tupa ja Elokuvayhdistys Filmiä ja Valoa ry.järjestävät vuosittain Filmiä ja valoa -elokuvafestivaalin. Festivaali on elokuvan, yleisön ja elokuvantekijöiden kohtauspaikka. Se rikastuttaa maaseudun elokuvatarjontaa sekä tarjoaa ideoita, ajatuksia ja keskustelun aiheita. 

Valitsemme festivaalille joka vuosi pääelokuvan ja oman teeman. Esitämme kolmipäiväisillä festivaaleilla noin 15 elokuvaa. 

Festivaalivieraiksi kutsumme pääelokuvan ohjaajan, näyttelijöitä ja teemaan perehtyneitä luennoitsijoita.  Noin puolet elokuvista liittyy festivaalin teemaan ja vierailijoihin. Toinen puoli koostuu harvinaisista uutuuselokuvista ja erikoisesityksistä, joita ei voi kokea muualla. 

Festivaaliteeman ja -vieraiden ympärille rakennamme vanhojen 
elokuvajulisteiden ja valokuvien näyttelyn.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

357 Logged Visits

Found it 344     Didn't find it 4     Write note 4     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.