Skip to Content

This cache has been archived.

cache-amount: Het zit er op voor deze serie.

Wij hopen dat het heeft bijgedragen aan het historisch besef van de Haarlemmemeer.
Dank aan iedereen die de caches heeft bezocht.

More
<

HB#26 - Hoop doet den landman leven

A cache by cache-amount Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 02/22/2015
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Info afkomstig uit het boek: “Haarlemmermeerse boerderijen bewoners en wijken”, uitgegeven door Stichting Meer-Historie, ISBN/EAN 978-90-800963-6-3

BOERDERIJ HOOP DOET DEN LANDMAN LEVEN

Aan de westzijde van de Aalsmeerderweg tussen de Bennebroekerweg en Venneperweg staat een kleine wat pittoreske woonboerderij met een 'Levensboom' in het bovenlicht van de oude voordeur. De rood-witte luiken voor de ramen hebben zandloper motief op een witte ondergrond. Zij draagt de sprekende naam: "Hoop doet den landman leven". Een naam uit recente tijden, daarvoor stond zij bekend onder de naam 'Land voor water'. Van oorsprong gebouwd als een lange veeboerderij waarvan het stenen voorhuis met dakpannen is gedekt. Naast de oprit staat een grote monumentale beukenboom met erachter oude hoogstam fruitbomen. Deze boerderij heeft geen agrarische functie meer. Het wordt aangenomen dat de oorspronkelijke boerderij niet meer bewoonbaar was en in de periode van 1913 tot 1917 is vervangen door de huidige boerderij. De huidige naam is waarschijnlijk in 1934 aan de boerderij gegeven door de toenmalige boerin, na haar echtscheiding. In 1966 werd het verkocht en de nieuwe eigenaar trof een boerderij waar sinds de jaren 20 niets meer aan was veranderd. De boerderij werd zeer grondig gerenoveerd, met behoud van haar oorspronkelijke karakter.

DE CACHE
- Log ongezien
- Veroorzaak geen overlast
- De serie kan het best per fiets worden gedaan
- Kom je met de auto, parkeer alleen daar waar het mag/kan
- Vergeet niet de bonuscode te noteren, deze staat doorgaans op de achterzijde van de logrol of de binnenzijde van het logboekje. (voor deze cache X=877)

Veel plezier!

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.