Skip to content

<

de schat van éénoog Jack

A cache by Kare8384 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 02/23/2015
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   large (large)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


OP BOVENSTAANDE COÖRDINATEN KAN JE DA SCHAT NIET VINDEN, WEL KAN JE ER JE SCHIP TE WATER LATEN. Laat alles achter zoals het hoort.

Heel heel ver van hier. Was er een gevreesde piraat, éénoog jack genaamd.
Hij was de piraat met de meeste schatten van de 7 zeeën. Op een dag ging hij met zijn bemanning het water op en zocht naar een schat of een schip die hij dan kon veroveren. Hij legde koers richting een onbewoond eiland. Eens daar aangekomen zag hij een vijandig schip van een andere piraat en gaf zijn bemanning het bevel om het schip te enteren. Na een hevige gevecht brachten ze het vijandig tot zinken en konden ze de schat aan boord nemen. De bemanning van het gezonken schip liet hij achter voor de haaien.

Nadat hij bijna terug thuis was werd het ineens mistig. Ze zagen bijna niks meer.
En het kompas van Jack de piraat bleef alleen rondjes draaien omdat die het noorden niet kon vinden. En uit het niets kwam er een spook schip tevoorschijn. De bemanning van het spook schip enterden het schip van Jack en namen alle schatten mee.
De mist trok op en van het spookschip was niets meer te zien

Jaren lang was Jack op zoek naar zijn gestolen schatten en het spookschip om wraak te nemen. Zijn bemanning heeft hem uiteindelijk in de steek gelaten. Jack was gedoemd om alleen zijn schatten te zoeken. Of hij deze ooit gevonden heeft weet niemand, want men heeft jaren niets meer van Jack gehoord. 

.....

Los onderstaande vragen op en geef de eerste en laatste letter van de antwoorden in de checker in zonder spaties.

1) Deze kapitein leefde van 1775-1844 en voerde 20000-40000 piraten aan.

2) Sir francis drake was naast piraat ook ontdekkingsreizigeren voer als 2e de wereld rond. Maar in welk computergame treden ze in de voetsporen  van deze schattenjager? (titel van de reeks games)

3) Wie zei ooit het volgende over haar man: "Als je gevochten had als een man, had je nu niet gehangen als een hond"?

4) Welke piraat kennen we onder andere nog onder de naam "Big Ben"?

5) Welk stripalbum van jommeke verwijst naar de schat van "Edward Teach" (titel)?


U kan uw oplossing valideren met certitude.

Een banner voor de liefhebbers

eenoog jack

Code voor de banner
<div style="text-align:center;"><a href="http://www.geocaching.com/geocache/GC5NABT_de-schat-van-eenoog-jack?guid=ecb3ea5d-2d68-4304-b8b5-d929a1879416"><img src="https://d1u1p2xjjiahg3.cloudfront.net/7f1cf81d-674d-4e9e-a602-6ba37ecda4a1_l.jpg" alt="de schat van eenoog jack " title="de schat van eenoog jack " border="0"></a></div>

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.