Skip to Content

<

Suvensalmi

A cache by hildah Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/28/2015
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Helppo peruskätkö kesän odotteluun.


Suvensalmi tai Sudensalmi kuten paikka nykyään  nimetään, on kapeikko, mikä  erottaa Tuosan saaren mantereesta.  Jos sata vuotta  sitten halusit päästä Sudensalmen pohjoispuolelta maitse Lappeenrantaan oli matka melkoisen pitkä, sillä jouduit kiertämään Pien-Saimaan suuntaamalla ensin Savitaipaleelle ja sieltä päästiin sitten Lemin kautta Lappeenrantaan. Matkaa kertyi lähemmäs  kymmenen peninkulmaa ja hevoskyydilläkin Lappeenrannassa käynti vie aikaa vähintään yhden päivän. Vesitiet kesällä ja talvitiet talvella olivat siis hyvin tärkeitä kulkureittejä tuon ajan ihmisille, sillä niiden avulla matkat lyhenivät usein merkittävästi.

Tänä päivänä patoteiden ja siltojen ansioista matka Sudensalmelta Lappeenrantaan on lyhentynyt vajaaseen peninkulmaan ja moni meistä tekee tämänkin matkan autolla.

Suvensalmi kätkö sijaistee Sudensalmen kapeikon varrella. Paikka on kesäisin kohtuullisen suosittu uimapaikka ja silloin jästien läsnäolo saattaa vaikeuttaa kätkön etsimistä, joten riski kätkön paljastumisesta on hyvä huomioida kätköllä käytäessä. Palauttaisitko purkin paikoilleen niin, että se on hyvin suojassa asiamattomien katseilta ja siten se saa pitkän ”eliniän” piilossaan, KIITOS

Purkkiin ei mahdu kulkijoita, eikä siellä ole kynää. Huomioi, että kalliot voivat olla liukkaita vesisateella. Kätkö löytynee talvellakin pienin varauksin. Saimaan vedenpinnan korkeus saattaa vaikuttaa hieman kätkön etsintään, jos päätit lähestyä kätköä "Saimaan suunnalta"!

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.