Skip to Content

<

L=Luihula - Kyrönmaan Alphabet

A cache by Korpikset Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/29/2015
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kyrönmaan Alphabet, eli kyrönmaan aakkoset on kätkösarja aasta ööhön. Kyrönmaahan kuuluu Laihia, Isokyrö ja nykyään Vaasaan kuuluva Vähäkyrö.

 


Tämän kätkön ensimmäiseksi löytävän toivotaan tekevän seuraavalla kirjaimella alkavan kätkön Kyrönmaan alueelle. Mikäli FTF-löytäjä ei halua tehdä seuraavaa kätköä niin sen voi tehdä STF-löytäjä jne... Toivotaan myös seuraavan kätkön tehtäväksi parin viikon sisässä. Seuraava kätkö voi olla mikä tahansa olemassa olevista kätkötyypeistä. Kopioikaa tämä johdantoteksti seuraaviin kätköihin.

Luihula

Laihia (aik. Köyhälä, Kurjala, ruots. Luihula, myös Jurvalaisten Amerikka) on pieni takahikiä aivan Tervajoen kupeessa, jossain Våsan ja Schaibajoen välillä. Laihia on tunnettu mm. köyhyydestään nuukuudestaan, piheydestään, sekä kitsaudestaan. Nämä piirteet alkavat olla kuitenkin kuolevaa kansanperinnettä, sillä monet ns. ”uuslaihialaaset” käyvät tuhlailemassa sekä Seinäjoella että Vaasassa. Jälkimmäistä ei tosin myönnetä. Laihialla on n.17000 asukasta, mukaan lukien kaikki kyröläiset, jotka haluaisivat olla laihialaisia. Virallisesti Laihian kansalaisia on vain 7797, ja näistä muodostuukin Laihian valtakunnan eliitti. Laihia on valtiomuodoltaan poliisivaltio (kunnanhallituksen pj on sentään nimismiäs), ja sen naapurivaltioita ovat mm. Muka-Isoompi Kyröö, Vähääsempi Kyröö, Svart-Ö, Ilimajoen Pikkukylä, Jurvan Narikka, sekä Jordvik. Laihian vaakunassa on orava, joka nuoleskelee mitä luultavimmin varastettua käpyä. Kävyt ovatkin Laihian suurin luonnonvara, sekä käypää valuuttaa Laihialla. Kuten myös oravannahat. (lähde hikipedia)

Muut sarjaan kuuluvat kätköt ovat

A = Alanmiehet

B = Bil-O

C=Central Stadium Kierros vielä

D=Distillery

E =Eräsalo

F = Fyrry

G = Grillauspaikka

H = Hyötykäyttöasema

I = Isostakyröstä itään

J = Jännitysmomentti

K = Kylmäkorven Korvessa

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

144 Logged Visits

Found it 134     Didn't find it 5     Write note 2     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.