Skip to Content

<

Drotsi - Kotkanseudun alphabet D

A cache by EsMiAk Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/07/2015
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Helppo tradikätkö Kyminkartanon lähettyvillä. Kätköä etsiessäsi ei kuitenkaan tarvitse kartanon alueelle mennä. Kätkö kuuluu Kotkanseudun alphabet sarjaan.

Drotsi (ruotsiksi: drots tai riksdrotsen) oli keskiajalta vuoteen 1809 käytössä ollut ruotsalainen arvonimi ja korkea virka, jonka haltija vastasi valtakunnan oikeusasioista.
Ruotsissa drotsi oli, jaarlin aseman lakkaamisen jälkeen, kuninkaan jälkeen arvossa korkein, 'Hirdin' eli kuninkaan neuvoston ja hovin esimies sekä sijaishallitsija 1200-luvulle, mutta 1300-luvulta lähtien pelkkä arvonimi.
Suomessa tunnetuimpia drotseja olivat Pietari Brahe sekä Bo Joninpoika Grip. Bo Joninpojan läänityksenä oli koko Suomi ja kolmannes Ruotsia.
Kyminkartanon synty ajoittuu noin vuoteen 1350, jolloin Viipurin linnanpäällikön, ritari Pietari Joninpojan veljenpoika, jaarli Erengisle Sunenpoika hankki omistusoikeuden joihinkin tiloihin Huuman- ja Korkeakoskenhaarojen alueella. Hän luovutti omistuksensa 1370-luvulla Ruotsin valtakunnan drotsille Bo Joninpoika Gripille.
Vuonna 1380 Bo Joninpoika lahjoitti Kyminkartanon Vadstenan luostarille.
Kyminkartanon ja sen lampuotiläänin maihin kuului 1680-luvulle saakka Kymin pitäjän Kymijoen länsipuolinen alue sekä Hovinsaari, Kolkansaari, Kotkansaari, Mussalo ja useita pienempiä saaria. 1790-luvulla Venäjän valtio lunasti kartanon rakennukset ja suuren osan sen maista Ruotsinsalmen ja Kyminlinnan linnoituksia varten, jonka jälkeen uusi päärakennus rakennettiin Kyminlinnaa vastapäätä Huumanhaaran toiselle puolelle.

Lähde: Wikipedia

Kätkön lähettyvillä ei varsinaista virallista parkkipaikkaa ole, mutta kadunvarressa voinee hetken aikaa pysäköidä. Kätkö sijaitsee erittäin suositun ulkoilureitin varrella, joten jästivaara on ilmeinen vuorokauden ajasta riippumatta.
Palauta camo samoin päin kuin se oli löytäessäsi.

HUOM! KÄTKÖSSÄ EI OLE KYNÄÄ

******************************************************************************
Sarjan ohjeistus
Kotkan seudun Alphabet- sarja
Kopioi seuraava teksti jokaisen Kotkan seudun Alphabet -sarjan kätkön kuvaukseen!
Kantavana ajatuksena on esitellä vuorossa olevan kirjaimen mukaisesti, jokin kiinnostava paikka/aihe/tms.
Sarjaa tehdään aakkosten mukaisesti A:sta Ö:hön. Ö:hön päästyään sarja on valmis.

Seuraavassa muutamia ohjeita:

1. Ensimmäisenä kätkön löytäneen (FTF) olisi toivottavaa tehdä seuraava osa kätkösarjaan, noin kolmen viikon kuluessa. Tämä on kuitenkin täysin vapaaehtoista. Jos hän on estynyt, tai ei muuten halua tehdä kätköä, niin seuraavan kätkön tekeminen siirtyy seuraavalle. Poikkeuksen tähän sääntöön tekee näiden sääntöjen sääntönumero 3. Olisi toivottavaa, että FTF:n löytäjä ilmoittaa, tekeekö hän kätkön, vaiko eikö loggauksessaan. Yhteis-FTF:ssä olisi toivottavaa sopia kuka tekee kätkön, mielellään jo purkin luona. Jos kukaan ei tahdo tehdä kätköä, jatketaan kuten alussa lukee. FTF:n saa siis logata, vaikka ei tekisikään seuraavaa kätköä!
2. Kätkön tulisi sijaita Kotkan alueella, tämä ei kuitenkaan ole mitenkään millintarkkaa
3. Jotta sarja olisi monipuolisempi ja sarjaan osallistuisi useampia kätköttäjiä. Saman kätköntekijän kätköjen välissä tulisi olla viisi kätköä. Eli jos kätköilijä tekee B:n, hän ei tekisi C-, D-, E-, F- eikä G-kätköä.
4. Purkin koolle ei ole suosituksia, mutta koitetaan välttää pienten mikrojen viljelyä metsiin, ilman sen kummempaa ideaa.
5. Kätkö saa olla mitä tyyppiä tahansa, ei kuitenkaan mielellään miittiä tai CITO:a!
6. Sarjan kätköjä ei tarvitse etsiä järjestyksessä.

*****************************************************************************
Sarjan muut kätköt
A - Ahlströmin Hans - Kotkan seudun Alphabet - A
B - B-luokan kätkö - Kotkan seudun Alphabet - B
C - C -Cuckulammen yksinäinen- Kotkan seudun Alphabet – C
D – Drotsi – Kotkan seudun alphabet - D
E-
F -
G -
H -
I -
J -
K -
L -
M -
N -
O -
P -
Q -
R -
S -
T -
U -
V -
W -
X -
Y -
Z -
Å -
Ä -
Ö -
******************************************************************************

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.