Skip to Content

<

Muinaisia taisteluvälineitä 1

A cache by Kisuminttu Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/14/2016
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Kilo on kaupunginosa Espoossa ja se kuuluu Suur-Leppävaaran alueeseen. Kilon naapurikaupunginosia ovat ViherlaaksoKarakallioLeppävaaraLaajalahtiMankkaa ja Sepänkylä. Myös Kauniaisten pieni kaupunki on Kilon naapurina. Asukasmäärä on moninkertaistunut 1980-luvun alusta lähtien. Kilon koulun lähiympäristössä on edelleen viljelyyn käytettäviä peltoja. Näiden peltojen keskellä on Käärmekalliona tunnettu kallioinen metsäalue, joka nousee parikymmentä metriä pellon tasolta. Kilon maaston tyypillisiä piirteitä ovat suuret korkeuden vaihtelut. Lansan osa-alue sijaitsee suuren mäen päällä, joka laskeutuu suhteellisen jyrkkänä Kilon koululle sekä Inexin varastojen suuntaan. Rantarata sijaitsee matalalla, ja sen molemmin puolin ovat mäet. (Lähde: Wikipedia 2015)

Oletko valmis lähtemään aikamatkalle? Onko georeppusi pakattu rohkeudella ja viekkaudella? Onko ylväs georatsusi valjastettu? Jos vastaat kyllä, hienoa! Tämä mysteerikätkö vie sinut nimittäin ajassa taaksepäin ja tutustuttaa sinut matkallasi muinaisiin taisteluvälineisiin, joiden nimiä on hyödynnetty runsaasti Kilon ja Lansan alueen nimistössä. Sinä Ritari Peloton, hyppäähän ratsusi selkään, niin mennään. Näytän sinulle tien aikakoneen luokse!

Selvitä aikamatkallasi, alla olevien vihjeiden avulla, mistä muinaisesta taisteluvälineestä on kyse, niin saat ratkaistua mysteerin varsinaiset koordinaatit. Jos olet tarpeeksi noheva georitari ja onnistut paikantamaan tämän mysteerin, pääset jatkamaan aikamatkaasi eteenpäin. Onnea matkaan. Muista varoa matkan varrella piileviä vihollisjoukkoja ja geojästejä!

 

Mysteerikätkö löytyy koordinaateista

N 60° (A1+1),(A2*50)-(A3*50+3)+(A2+3) E 024° (A3*A4)+(A1-A4),(A5*3)-(A1+A2+2*A4)-72, jossa

A1 = Tylppä, nuijamainen ammus, jota käytettiin turkis- ja pienriistan metsästyksessä. Nykyisin sitä hyödynnetään maastoharjoittelussa. Etsi synonyymi tälle aseelle. Oikean synonyymin alkuosa on tuttu termi partioharrastuksen kautta. Kuinka monta kirjainta tässä synonyymissä on?

A2 = Mikä ase alla olevassa kuvassa on? Vihje: Sitä käytettiin ilmaan singottujen ammusten lentoradan pidentämiseksi ja hyödynnettiin mm. metsästykseen sekä karjan ja viljan suojeluun. Kyseisen aseen on arveltu olevan ensimmäinen pääasiassa sotimiseen kehitetty ase. Milloin kyseinen ase kehitettiin? Kuinka monta kirjainta kyseisen aikakauden nimessä on?

A3 = Yksi ihmiskunnan varhaisimmista aseista. Sitä on käytetty perusaseena ja apuvälineenä metsästyksessä. Siitä on kehitelty erilaisia versioita eri puolilla maailmaa. Keskiajalla käytössä oli useita erilaisia, mutta miten monta?

A4 = Mikä taisteluväline alla olevassa kuvassa on? Kuinka monta kirjainta sen nimessä on?

A5 = Mikä taisteluväline? Eräs kuuluisa sveitsiläinen kansallissankari käytti tätä ahkerasti. Ensimmäinen luotettava maininta siitä löytyy Kiinasta ennen ajan laskun alkua. Miltä vuodelta tämä maininta on?

 

Tämä on mysteerikätkösarjan ensimmäinen osa. Sarjaan kuuluu kaksi varsinaista kätköä sekä bonuskätkö, minkä voit löytää, kun olet ensin löytänyt mysteerikätköt "Muinaisia taisteluvälineitä 1 ja 2". Mysteerikätköjen logivihkoihin on merkitty salainen numerokoodi. Selvittämällä molemmat koodit, saat selvitettyä bonuskätkön ("Muinaisia taisteluvälineitä / Bonus") koordinaatin.

Tarkasta geocache.fi:n palvelussa onko ratkaisusi oikea

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

133 Logged Visits

Found it 116     Didn't find it 3     Write note 7     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 3     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.