Skip to content

This cache is temporarily unavailable.

Vallu: Kätköllä käy niin ahkerasti jästejä, että laitetaan kätkö ainakin väliaikaisesti hyllylle. Mietitään mitä sille tehdään.

More
<

Keski-Suomen keskipiste

A cache by Vallu Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/18/2015
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Helppo peruskätkö sijaitsee edesmenneen Keski-Suomen läänin keskipisteeen muistomerkin läheisyydessä. Kätkössä ei ole kynää, joten ota oma kynä mukaan.

An easy traditional cache in the centre of Uurainen. There is no pen in the cache. So please bring your pen with you.


Uurainen on noin 3600 asukkaan kunta, joka sijaitsee Keski-Suomen maakunnassa. Lähimmät kaupungit ovat Jyväskylä, Saarijärvi ja Äänekoski. Muut naapurikunnat ovat Laukaa, Multia ja Petäjävesi.

Uurainen sai julkisuutta vuonna 1976, kun Sirpa Rautio valittiin Suomen ensimmäiseksi naiskunnanjohtajaksi. Kuntapäättäjänä vaikutti 1990-luvulla myös paremmin mäkihypystä tunnettu Matti Paanala (o.s. Nykänen). Nykyisin tunnetuimmat Uuraisilta lähtöisin olevat henkilöt ovat Matti Huutonen ja Aki Palsanmäki alias Ankkalinnan Masa Kiljunen ja Uki Patinamäki.

Uuraisten kunnan alueella sijaitsi edesmenneen Keski-Suomen läänin keskipiste. Sen kunniaksi kunnan keskustaan pystytettiin asiasta kertova muistomerkki. Keski-Suomen lääniä ei enää ole, mutta Keski-Suomen keskipisteen muistomerkki löytyy edelleen Uuraisten keskustasta.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.