Skip to content

This cache has been archived.

dedongensepeeen: Tijd voor iets nieuws ;-)

More
<

[DPE2015] Laot oos Zomerspeule

A cache by TeamTesink, 3Koninckjes, Van.Riel Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/20/2015
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Deze cache is geplaatst ter gelegenheid van het Dongens Peeën Event 2015.De Zomerspelen is een traditie in dongen. In 1960 vond de eerste Zomerspelen plaats en in 2015 is het de 55e keer. De Zomerspelen is een vakantiespelweek voor de basisschooljeugd en brugklassers in de 5e week van de zomervakantie voor basisscholen. Tijdens de Zomerspelen wordt in vier verschillende leeftijdsgroepen op vijf locaties ( de kleuters zijn over twee locaties verdeeld) aan de hand van een gethematiseerd verhaal een hele week met elkaar gespeeld en wordt geprobeerd de in de week ontstane problemen van de hoofdrolspelers op te lossen.

Jaarlijks nemen tegenwoordig rond de 1200-1500 Dongense kinderen deel aan de Zomerspelen. Op maandagochtend worden de Zomerspelen traditioneel met alle groepen op het Wilhelminaplein gezamenlijk geopend en worden alle thema's geïntroduceerd en worden de themaliederen en het Zomerspelenlied voor de eerste keer ten gehore gebracht. Op vrijdagavond wordt door alle groepen gezamenlijk afgesloten met een optocht van het Wilhelminaplein naar de Bergen waar met een groot kampvuur en vlagverbranding de Zomerspelen worden afgesloten waarbij elke groep laat zien wat er zich die week bij hen heeft afgespeeld. Vanaf de vierde week van de zomervakantie (werkweek waarbij alle decors en spelmaterialen worden gebouwd en gemaakt) kleurt Dongen langzaam geel met vlaggen van de zomerspelen. Honderden vrijwilligers vanaf ca 15 jaar helpen mee om de week voor de basisschooljeugd tot een geweldige ervaring te maken.

Sinds ca. 2009 worden dagelijks tijdens de Zomerspelen opnamen gemaakt die enkele jaren ' s avonds op de regionale televisiezender in een speciale uitzending werd getoond en sinds deze zender niet meer in de lucht is via internet terug te zien zijn.


Ben voorzichtig met de cache zodat na jou nog velen er plezier kunnen beleven.  photo banner zomerspelen_zpslinqy9ci.png

Code voor de banner:
<a href="http://coord.info/GC5RZ1E" target="_blank"><img src="http://i1292.photobucket.com/albums/b576/gate35/banner%20zomerspelen_zpslinqy9ci.png" border="0" alt=" photo banner zomerspelen_zpslinqy9ci.png" /></a;>

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.